ההבדל בין הדחקה לבין OCD

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

27/07/2011 | 23:31 | מאת: zzz

כיצד ניתן להבדיל בין מחשבות טורדניות לבין הדחקה.. איך אני יכול לדעת אם אני מדחיק משהו או שפשוט יש לי מחשבות טורדניות... האם הגיוני שבגלל תדירות מחשבות גבוהה אדם יתחיל להאמין למחשבות גם אם הם קשות עבורו ?!

27/07/2011 | 23:48 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום רב, ב-OCD פועלים מנגנוני הגנה שונים אחרי שההדחקה לא הצליחה לבלום את החרדה ולכן OCD מלווה חרדה גדולה מאוד. אם אתה סובל מ-OCD, אתה בוודאי יודע זאת. אנשים הסובלים מ-OCD אכן סובלים ממחשבות טורדניות תכופות מאוד, אך הם מודעים לחלוטין לכך שהמחשבות אינן הגיוניות ואינם מאמינים להן (זאת בניגוד להפרעות קשות יותר בהן האדם מאמין לגמרי בנכונות מחשבותיו השגויות). מכיוון שכך, מי שסובל מ-OCD יפנה בדרך כלל לטיפול וסיכויי הצלחת הטיפול טובים למדיי, אם כי התהליך לא קל. מושג על הטיפול תוכל לקבל מעיון בספר "די לאובססיה" של רייד וילסון ועדנה פואה בהוצאת "מודן". מעבר לכך, תצטרך לפרט קצת יותר מה מפריע לך. אני מניח שאם שאלת את השאלה בפורום הזה אתה חושש שאתה הומוסקסואל. בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין http://www.shrink-friendly.co.il

28/07/2011 | 09:50 | מאת: zzz

ראשית המון המון תודה על ההקשבה התמיכה והעזרה... העניין הוא כזה, בגיל 20 עלו במוחי מחשבות שמא אני הומוסקסואל בעקבות עניין מיני שלא צלח עם אישה, מאז ומתמיד אני מקיים יחסי מין עם נשים והרבה, נהנה, לא נמשכתי מחיי לגברים, והעניין אף דיי דחה אותי שנים רבות... מאחר שלא מצאתי אהבה מס' שנים, וחשתי מין ירידה במשיכה המינית לנשים, עלו במוחי שוב המחשבות שמא אני הומו, מאחר והמחשבות כל הזמן מטרידות אותי וכל הזמן נמצאות בראש, עברתי משבר בחצי שנה האחרונה עם תסמיני חרדה... לעיתים יש לי הרגשה כאילו אני בכוח מנסה לקבל את המחשבות האלה ולהאמין בהם, כאשר מדי פעם אני "מתעורר" מהמחשבות ושולל את העניין על הסף... כרגע אני לא נלחם עם הראש שלי ונותן לחיים להעביר את זה קדימה ולהרפות קצת מהחשיבה האינסופית... העניין הוא שאני לא בדיוק יודע האם אלו מחשבות טורדניות שאין להם קשר למציאות, או שאולי אני מדחיק משהו שנים רבות ואני אפילו לא מודע עליו, אם כן איך המחשבות בכלל נכנסו לראשי ונמצאות שם מס' שנים לא מבוטל... המון המון תודה על העזרה והיחס החם... כן יירבו כמותך...

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים