מבוהל

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

14/07/2011 | 15:35 | מאת: א

שלום דוקטור, האמת היא שכבר כתבתי לך לפני מספר חודשים פה, אבל כעת קראתי תגובה שלך לגולש אחר וממש נבהלתי. אני בן 31, רווק, כל חיי ניהלתי מערכות יחסים עם נשים. נהנה מאד מהסקס, חווה זיקפה חזקה אפילו במצבים האינטימיים הכי מינימליים כמו חיבוק, אפילו סתם צ'אט או סמס סקסי שקיבלתי מבחורה כזו או אחרת. כבר שנה שאני נמצא במין OCD עם עצמי(שאובחן גם על ידי מטפלת) לגבי נושא הזהות המינית. אני בודק את עצמי כל הזמן, אני בדיכאון, לא מחייך, לא פוגש אנשים, עצבני בעבודה, זה פשוט גומר אותי. הכל התחיל לפני שנה, כשחבר סיפר לי על מישהו שצריך לצאת איתנו לטיול, בחור שלא סגור על המיניות שלו. יומיים אח"כ נכנסתי לבדוק תמונות שלו ונתקפתי חרדה אולי הרגשתי זרם קטן באיבר המין למראה תמונה מסויימת שלו. מאז אני רק בודק ובודק(מיותר לציין שבמקביל אני מקיים סקס עם בחורות, נהנה ממנו וכשאני בתוך הסיטואציה אין לי ספק בזהות שלי). המחשבות מתחילות בבוקר, כשאני פוקח את העיניים ונעלמות רק כשהעיניים נעצמות. אני אומר לעצמי: עוד לא התחתנת כי אתה הומו, אחרים חושבים עליך שאתה הומו, אל תצא עם בחורות כי אתה תשקר לה כי אתה הומו, אם מספרים לי על משהו שקשור לנושא אני נתקף חרדה. פעם אפילו ראיתי תכנית על מישהו בן 52 שגילה שהוא הומו והתגרש. פשוט לקחתי את הדברים וברחתי בבהלה מהבית. אני כל הזמן בחרדה, מבחנים ופחד. אני נמנע מלהיפגש עם חברים במקומות פתוחים כמו ים, כי אני בוחן ובוחן ואם אני מרגיש את הזרם הזה(שזכור לי מהפעם ההיא שבדקתי את התמונה של הבחור) אז אני פשוט נכנס לדיכאון. וכשאני מגיע הביתה אני תמיד מאונן על בחורה, מפנטז על בחורה, גומר מבחורה. אין לי פנטזיה על גברים, אני לא מצליח לחשוב אפילו על סיטואציה אינטימית שכזו עם גבר(ולא מגועל, כי אני לא הומופוב). זה פשוט לא עולה לי לראש, כי רק בחורות קיימות עבורי בסיטואציה הזו. בנוסף, גם כתבתי לך אז, שאחי הגדול הוא הומו וחוויתי את כל היציאה שלו מהארון והתגובה של ההורים ואני מניח שגם אני נתקפתי פחד. ראיתי שכתבת למישהו- אם אתה מרגיש עוררות מינית מול בחור חשוף ומול בחורה חשופה אתה לא מרגיש, אז אתה הומו. אז מה, אם הרגשתי גירוי כזה כשבחנתי ובדקתי איזור מסויים בגוף הגברי(חזה למשל)אני הומו? כל הסקס, הזיקפה, הריגוש, ההתאהבויות שחוויתי, שברון הלב, הכל לפח? יכול להיות שבגלל המצב שלי אני כבר לא מצליח לשפוט נכון את המצב? הרי ברור לי שאני נמשך לבנות, אז מה זה יכול להיות?? מה אני עושה???

14/07/2011 | 18:09 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום מבוהל, לפי תיאוריך, אינך הומוסקסואל אלא כפי שציינת בעצמך, סובל מ-OCD, כאשר התוכן של האובססיה הוא חשש שמא אתה הומוסקסואל. תופעה זו אינה אבחנה רשמית, אלא מקרה פרטי מאוד של OCD, גברים הטרוסקסואלים שהאובססיה שלהם היא שמא הם הומוסקסואלים למרות שמשיכתם המינית היא אך ורק לנשים. יש לזכור שהמשיכה המינית נמצאת על רצף בן 7 דרגות הנע מהומוסקסואליות מוחלטת להטרוסקסואליות מוחלטת ואתה בהחלט נמצא קרוב מאוד לקצה ההטרוסקסואלי. אם אתה מדבר על זיקפה חזקה רק מחיבוק עם אישה או אפילו מ-סמס סקסי מאישה, הסר כל דאגה מלבך. קל יותר לומר זאת מאשר לעשות זאת ולכן הייתי ממליץ לך בחום לשקול יחד עם המטפלת שלך את האפשרות להיעזר במינון נמוך של טיפול תרופתי (SSRI / ציפרלקס) להרגעת החרדה העצומה שאתה מתאר. כדאי מאוד לטפל בחשש כאל אובססיה לכל דבר ואני מפנה אותך לספר "די לאובססיה" של עדנה פואה ורייד וילסון, שם תמצא דרכי התמודדות עם אובססיות לבד או יחד עם המטפלת שלך. בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין http://www.shrink-friendly.co.il

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים