מרגיש אישה...

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

24/06/2011 | 00:00 | מאת: נקבה מבפנים

שלום, אני בן 22, מרגיש אישה בגוף של גבר. מאז שנולדתי תמיד הרגשתי אישה בהתנהגות וביצר המיני אבל תמיד הדחקתי את זה.כנ"ל נמשך לגברים וחולם על היותי אישה מדי לילה, מרגיש לחלוטין אישה סטרייטית, יודע שהמוח שלי בנוי כך מאז שנולדתי. יש בי קנאה לא נורמלית בנשים, וזה מה שיותר ממרמר אותי והורס את חיי. יש בי מין עצב תמידי שלא מש ולו לרגע, ושום דבר לא יכול לשכך את זה, על כך שאישה אני לעולם לא אהיה. כשאני מעוניין להרגיע את עצמי אני מדמיין בראשי שאני אישה(וכמובן רואים זאת מבחוץ בתנועות דיבור וכו') או שאני אהיה אישה יום אחד(לא מציאותי), או שאולי יקרה נס, אלוקים יישמע לתפילותיי ואתעורר מחר בבוקר אישה. כמובן שכל זה לא קורה ואני מרגיש שאני משקר לכולם, מנסה להתאים וכל חיי הם רק משחק והסתרה. אני לא מגדיר את עצמי כהומו מאחר והומואים מעוניינים להישאר גברים, אך לא אני. אין מצב שאעבור אי פעם ניתוח שינוי מין מהסיבה הסביבתית (משפחה) ונפשית. מאז שחרורי מהצבא ועד היום אני שעות רבות מאוד במחשב נכנס לפורומים וצאטים בזהות של בחורה, ממש בנייתי לעצמי זהות נשית וירטואלית מהסיבה שזה הכי קרוב שאני יוכל אי פעם להרגיש אישה. במשך השנים ניתקתי את הקשר עם כל החברים, עם המשפחה בקושי אני מדבר (גר אצל ההורים), ואיני יוצא מהבית פרט לעבודתי. מגיע הביתה ורץ למחשב עד השעות הקטנות של הלילה. כל החיים שלי מסתובבים סביב החיים הוירטואלים שבניתי לעצמי. רק שם אני מרגיש מה שאני באמת - אישה. לאחרונה, אני מאוד ממורמר מהנושא, התחלתי לתהות לו רק הייתי נולד בגוף הנכון לא הייית צריך להתחבא בעולם וירטואלי, אני מאשים את אלוהים והטבע שבראו אותי בגוף של גבר ואני מתחיל להבין שלעולם לא יהיו לי חיים רגילים. אני צריך עזרה.

26/06/2011 | 16:48 | מאת: איתי שם בדוי

קראתי את כל מה שכתב/ת עושה רושם שאת/ה באמת בקצה. וסובל/ת מאוד. משתתף בצערך גם.

28/06/2011 | 01:07 | מאת: נקבה מבפנים

ותודה לך איתי.

29/06/2011 | 23:22 | מאת: ד"ר דליה גלבוע

שלום רב, מה שאתה מתאר הוא זהות נשית בגוף של גבר, המתבטאת ברצון עז להפוך ולהיות אישה של ממש, בגוף ובאורח החיים. זה בדיוק מה שנקרא טרנסג'נדר או טרנס-סקסואל. בעבר אדם שחש כך, נגזר עליו דינו לסבול ולחיות עם סודו, היות שלא היה פיתרון של ממש למצבו. האומללות שעימה חי האדם מאז ילדותו וחוסר היכולת לחלק תחושתו, מחשבותיו ורצונותיו, הפריעו לו בדרך כלל להתפתח כאדם במובנים המקובלים של המילה: יכולת ליצור קשרים חברתיים תקינים, ללמוד בצורה מרוכזת וללא הפרעה, לפתח מקצוע מפרנס בכבוד וכיו"ב. התוצאה כמובן הייתה מאד עגומה עבור האדם ובהחלט גם עבור משפחתו, שלא תמיד הבינה מה קורה עמו ולא יכלה לעזור לו. מזה כשלושה עשורים המצב מאד השתנה, הן בעקבות ידע רפואי שקשור להשפעת ההורמונים ורמת הניתוחים הכירורגים והן בעקבות הפתיחות הפסיכו חברתית לאנשים שונים, כולל כאלה הרוצים לשנות מינם. אי לכך, נדמה לי שלא יהיה זה מוזר להציג בפניך את האפשרות הקיימת כיום: לעבור שינוי מין , שקודמים לו: לקיחת הורמונים, על מנת לראות איך האדם מסתדר בגוף שאליו הוא שואף לעבור, שינוי ההופעה ואורח החיים ולא פעם גם בחירת מקצוע ולמודו על מנת להשתלב בחברה, גם בהבט הכלכלי וגם בהבט הסוציאלי. זעקתך לעזרה מאד ברורה וקשה להתעלם מהקושי שלך להמשיך ולחיות בצורה שבה חיית עד כה. על כן נראה לי, שעליך לשקול אפשרות לבדיקת האופציה של השינוי, כפי שציינתי. יתכן מאד, שעל מנת להתחיל בדבר כדאי לך לפנות לעזרת איש מקצוע מתחום בריאות הנפש, כמו פסיכולוג קליני או עובד סוציאלי המתמחה בתחום. אני ממליצה לך גם לבקר ב"מרכז הגאה", הנמצא בגן מאיר בתל אביב, ולברר אילו קבוצות תמיכה קיימות שם עבור אנשים הסובלים בדיוק כמוך ומבקשים להיעזר באנשי המקצוע במקום וגם בחברים המגיעים לשם. זו יכולה להיות התחלה טובה לחשוב איך להתחיל ולהציג את המציאות שלך לסביבתך, ומה האפשרויות המקצועיות הפתוחות בפניך. חבל שתישאר במצוקתך הקשה מבלי להתחיל ולחשוב על שינוי ועזרה על מנת להגיע לכך לשאיפתך. שיהיה לך בהצלחה רבה, בברכה, ד"ר דליה גלבוע

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים