גברים שעברו התעללות

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

21/06/2011 | 17:24 | מאת: אלמוני

שמתי לב שכמה מהגברים הנמשכים לגברים חוו סוג של התעללות /ניצול / או תקיפה מינית ע"י גבר בילדותם האם יש מחקרים המראים על קשר שכזה?

21/06/2011 | 18:16 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום אלמוני, גם הומוסקסואליות בפני עצמה וגם התעללות מינית בפני עצמה - כל אחד משני הנושאים לחוד, וקל וחומר השילוב שביניהם, הם נושאים קשים מאוד למחקר שיטתי רגיל. מדובר בשתי תופעות סמויות בחלק גדול מהאוכלוסייה. גם כשעורכים מחקרים על הומוסקסואלים מוצהרים, תמיד נשאלת השאלה עד כמה הם מייצגים את אלה שאינם מוצהרים ונמצאים בארון או אינם נמצאים בריכוזי הומוסקסואלים. לגבי פגיעה מינית, ברור שרק מי שמגיע לטיפול או לייעוץ כזה או אחר אנחנו יודעים שהוא נפגע מינית ועל כל אחד כזה, קשה להעריך כמה נפגעי תקיפה מינית שאינם מגיעים לטיפול בגלל בושה. במגבלות הללו, להערכתי המאוד בלתי מחייבת (מהסיבות שציינתי), עצם הפגיעה המינית אינה סיבה להתפתחות הומוסקסואליות, אף שמן הסתם אירוע טראומאטי כזה עלול להשפיע בצורה דראמטית על היכולת לתת אמון בבני אדם - ולא רק בהקשר המיני. ואולם, אם נעשה אנלוגיה מפגיעה מינית אצל נשים סטרייטיות, אחת התופעות היא דווקא קשיים לחוות הנאה במין (למשל, וגיניזמוס = כאבים בעת חדירה), משום שהגוף, ובמקרה זה, השריר "זוכר" את הטראומה והוא מתכווץ מתוך התגוננות. לכן, הרעיון שדווקא פגיעה מינית ע"י גבר גורמת למשיכה לגברים נראה לי חסר שחר. אין פירושו של דבר, שגברים הומוסקסואלים לא עברו פגיעה מינית, אך לא זו הסיבה לנטייתם המינית. בברכה, ד"ר גידי רובינשטיין http://www.shrink-friendly.co.il

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים