התנהגות ילדים

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

21/03/2011 | 21:20 | מאת: אמא

דוקטור שלום, בני הבכור בכיתה ג'. הוא ילד עדין, רגיש, קצת מופנם, ביישן וחסר ביטחון. הייתי אומרת שגם קצת פחדן. יחד עם זאת הוא מתנהג בצורה האופיינית למגדר שלו, משחקי בנים, ספורט, כדורגל , כדורסל, וכד'. מעולם לא נתקלתי במשהו שהוא חריג או הפוך למגדר שלו. האם מה שתארתי לעיל מעיד או יכול להעיד על משהו מבחינת נטיותיו המיניות לעתיד? בנוסף, מה ניתן לעשות בכדי להחדיר לו ביטחון, שישתחרר קצת. הוא ילד מאוד מקובל על חבריו, אבל משגע אותי חוסר הביטחון, הפחדנות, הרגישות והעדינות שבו תודה על תשובתך ועצתך

21/03/2011 | 21:36 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום לאם המודאגת, נראה לי שהמפתח לשאלותייך נמצא במשפט "משגע אותי חוסר הביטחון", כלומר, התנהגותו של בנך מעוררת יותר אי-נחת אצלך מאשר אצלו והדבר מונע בעדך לשמש לו מקור תמיכה הורי. המלצתי החמה לקחת צעד אחד או שניים אחורה ולסמוך על הילד שיתפתח בכוחות עצמו. ההתנהגות שאת מתארת בפירוש אינה הפיכת מגדר, אך אנו מכירים גם ילדים "גבריים" מאוד וגם כאלה ששיחקו בכדורגל ובכדורסל בילדותם שהתפתחו להיות הומוסקסואלים. כך או כך, לא ניתן לשנות וגם לא למנוע התפתחות משיכה לבני אותו מגדר ולכן חשוב מאוד שתרפי מהעניין למען התפתחותו התקינה של בנך. הילד מקובל בקרב חבריו בשלב התפתחותי שבה יש לקבוצת בני אותו גיל חשיבות מכרעת. אינני מכיר שיטות ל"החדרת ביטחון", אך ישנן דרכים רבות מאוד להחדיר "חוסר ביטחון", אחת מהן שידור ספקותייך ודאגנותך לבנך במקום לשדר לו שאת סומכת עליו שיסתדר בלעדייך. במקרה הצורך, תוכלי כמובן לפנות להדרכת הורים אצל פסיכולוג התפתחותי או חינוכי, אם כי ככל שתעשי פחות, כן ייטב לילד. בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין http://www.shrink-friendly.co.il

22/03/2011 | 12:09 | מאת: אמא

דר' שלום. נהניתי לקרוא את תשובתך. אולי לא הובנתי נכון אבל אני מאוד מעניקה ומשדרת לבני תמיכה וקבלה וכול מה שצריך, ואני גם יודעת שלא אוכל לשנות דבר. אבל כאמא יש לי משום דאגה , כי אני פוחדת שמא יקשה עליו להסתדר בחיים בגלל חוסר הביטחון שלו שמגיע יחד עם עדינותו ורגישותו. אני רוצה לעזור לו כמובן מהצד ובלי שירגיש ואני מחפשת את הדרך. לא הבנתי למה התכוונת כאשר כתבת "הילד מקובל בקרב חבריו בשלב התפתחותי שבה יש לקבוצת בני אותו גיל חשיבות מכרעת". האם מהתנהגותו העדינה והרגישה , חוסר הביטחון וחוסר האומץ שלו ניתן להסיק משהו לגבי נטיותיו המיניות לעתיד? האם תכונות אלו הן משותפות לגברים ונשים?

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים