חרדות או סי די וכיו"ב

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

16/11/2010 | 23:54 | מאת: דניאל

שלום גידי כבר דיברנו בעבר אך אני צריך את עזרתך. אני די בטוח שיש לי ocd שכמובן בא לידי ביטוי בדרכים שונות. בדרך כלל המחשבות מתרכזות סביב רגשות אשם על זה שאני מסתכל על אנשים שנראים טוב כאשר רגשות האשם מופיעות בעיקר כשהאדם בו אני מסתכל הוא קטין כי אז עולה החשש מפדופיליה למרות שאין שום סיבה הגיונית שאחשוש מזה. יכול להיות שבעבר המאד רחוק כשהייתי בסביבות גיל 15 לפני כ25 שנה כשעשיתי בייביסיטר לכמה ילדים , יש סיכוי שנגעתי באחת הילדות איפה שאסור לגעת אבל אני ממש לא בטוח שזה קרה ואני יודע אם יש תופעה כזאת ב-ocd שמנסים לשחזר אירועים מהעבר שלא תמיד קרו. גם אירוע כזה משגע אותי ומדי פעם מתעורר אצלי בראש ולא מרפה. לפני כמה לילות נהגתי באוטו בלילה וכנראה שהגלגל הקדמי פגע קצת באבן המדרכה והמחשבה שאולי פגעתי במישהו לא מרפה.בדקתי בעיתונות המקומית (פה בחו"ל) לוודא שבאיזור לא נפגע איש כי ממש נלחצתי והכנסתי לעצמי מחשבות לראש. האם האירועים שציינתי מראים שיש לי או סי די ? האם אלו תופעות נפוצות? קראתי כמה ספרים בנושא אך העזרה היא קצרת טווח. אני מוצא את עצמי כל הזמן מחפש בטחונות מעצמי ומאחרים שהכל בסדר איתי, שאני מוסרי ושלא עשיתי שום דבר רע. מצטער על האריכות ותודה על העזרה

17/11/2010 | 01:07 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום דניאל, אלו בהחלט תופעות מובהקות של OCD והטיפול המומלץ הוא SSRI במינון גבוה מזה המקובל לטיפול בדיכאון בשילוב טיפול התנהגותי-קוגניטיבי, שמפורט בספר "די לאובססיה" של עדנה פואה ורייד וילסון. קשה לי להאמין שבמצבך הנוכחי קריאת הספר, ואפילו עבודה עצמית שיטתית לפיו, תספיק ולכן המלצתי (א) לפנות לפסיכיאטר לצורך התאמת טיפול תרופתי ו-(ב) לפנות למטפל התנהגותי-קוגניטיבי לטיפול לפי פרוטוקול CBT סטנדרטי לטיפול ב-OCD (שוב, הוא מופיע בספר הנ"ל אך אינני סבור שסימפטומים בעוצמה שתיארת ניתנים לטיפול עצמי). כפי שאתה יודע, SSRI במינון גבוה הנדרש במצבך עלול לגרום תופעות לוואי, ובעיקר פגיעה בחשק המיני ובאורגזמה, אך אלה בטלים בשישים כרגע נוכח הסבל הרב ואם תדבוק בטיפול CBT סדיר ותעשה את כל שיעורי הבית המתחייבים ממנו, אני סבור שניתן יהיה להפחית במידה ניכרת את המינון הגבוה ועימו את תופעות הלוואי. בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין http://www.shrink-friendly.co.il

17/11/2010 | 15:25 | מאת: חסוי

גידי הבעיה בSSRI הקשה יותר זה להפסיק את השימוש בתרופה אחרי שיוצאים לגמרי מהמשבר. המוח לא תמיד חוזר ליצר סרוטונין בכמות המספקת גם אחרי שעושים הפסקה הדרגתית,איטית. אם יורשה לי להוסיף דברים כללים שלא בהכרח יכולים לעזור. -1) B12=>מחסור בו גורם לקצרים בין תאי העצב. -2) רמוטיב=> חלש כמובן מתרופה SSRI אבל אולי יוכל לעזור אי שם בעתיד בעת הפסקה מSSRI. **אינני מומחה

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים