אף פעם לא הייתי בקשר זוגי עם גבר.

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

24/09/2010 | 00:55 | מאת: אור חיים

שלום לד"ר גידי, גיליתי את עולם הגייז בגיל 20 ועד היום (25 מתקרב ל26) לא יצרתי שום קשר עם גבר, יש לי עוד בעיות חוץ מזה... הייתי בעבר בפגישות של גייז (לדתיים) וממש לא התחברתי עם חברים בגילי. אני טיפוס דיי שקט שקשה לו להשיג חברים, הייתה לי ילדות קשה הייתי בודד בלי חברים וגם היום, בגלל החוסר בטחון עצמי שלי אין לי חברים יש לי חבר אחד שניים אבל זה לא מתקרב בכלל למשהו חברותי ומעבר לזה שום דבר ז"א לשמור על קשר או להפגש וכו'... כיום אני עובד ולומד משקיע מעצמי המון בשביל זה, ולא רואה באופק שום מצב לזוגיות, אפילו חשבתי לחפש בחורה אבל זה לא עולה כרגע באופק. גם במצבאינטימי בין גברים אני דיי חושש ומפחד כי אי אפשר כיום לסמוך על גברים כי ככה הם... גם לטוס לחו"ל לבד אין לי את האומץ לעשות זאת. גם במשפחה אוהבים דיי להסתיר את זה.. (רק ההורים יודעים) ואין לי מערכת יחסים נהדרת עם האחים שלי, וגם אם הם יגלו עליי זה עוד יותר יחמיר את המצב... התחלתי טיפול פסיכולוגי מכספי שאני מרוויח ביושר, אבל אני לא רואה את הפתרונות שלי באופק אני דיי מבולבל ולא יודע מה יהיה בעתיד. כל דבר יכול לקרות בעתיד ועד שאני עומד על הדיעות שלי פתאום אני מפחד לאבד את כל הדברים שיקרים לי מכל. מה הייתי מציע לי לעשות?

24/09/2010 | 07:32 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום אור חיים, אני מצטער לקרוא על הקשיים הרבים, שרובם להערכתי אינם קשורים לנטייתך המינית והיו יכולים להופיע גם אילו היית הטרוסקסואל. כמובן שהנטייה המינית מוסיפה קשיים, קל וחומר בהתחשב בעובדה שגדלת בבית דתי. את הצעד המשמעותי הראשון עשית בכך שפנית לטיפול פסיכולוגי. הפתרון אינו נראה לך באופק משום שטיפול כזה הוא תהליך ממושך, בוודאי בקשיים מהסוג שלך החוצים תחומים רבים בחיים. ניתן להאיץ את תהליך השינוי, בהתייעצות עם הפסיכולוג שלך כמובן, ע"י הוספת טיפול קבוצתי, לאו דווקא כזה המיועד לגייז, אלא כל טיפול קבוצתי יעזור לך בהתמודדות עם הסתגרותך ומופנמותך. הואיל ואתה נמצא כבר בטיפול פרטני, כדי לא להעמיס עליך יותר מדיי מבחינה כלכלית, אני ממליץ לך לחפש את הטיפול הקבוצתי (בנוסף לפרטני) באתר הבא המציע טיפול קבוצתי במחירים נמוכים במיוחד וכל המטפלים בו הם מנחי קבוצות מוסמכים: www.igroups.co.il. אסיים בנימה אופטימית. כיום ידוע שמופנמות היא תכונה מולדת. היא אינה מהווה הפרעה נפשית בפני עצמה אך עלולה להוות גורם סיכון לקשיים שאתה מתאר. יחד עם זאת, אתה כותב על מעט קשרים משמעותיים שיש לך, דבר המעיד באופן עקרוני שיש לך יכולת ליצור גם קשר זוגי. אנשים מופנמים יוצרים קשרים משמעותיים עם מעט אנשים. ניתן לשפר את הביטחון העצמי שלך ואת כישוריך החברתיים, אך מן הסתם לא יהפוך כושי עורו ונמר חברבורותיו ולא תהפוך להיות מסמר המסיבה. זו גם לא צריכה להיות המטרה. לא תהפוך להיות אדם מוחצן וחברתי במיוחד, אך לא הכמות קובעת אלא האיכות ואם הצלחת ליצור מעט קשרים, זכור שקשר זוגי יוצרים עם אדם אחד. בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין http://www.shrink-friendly.co.il

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים