שאלה

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

21/08/2010 | 21:36 | מאת: תמיר

מישהו יכול לעשות לי סדר בבלאגן? מה ההבדל בין טרנסים לבין קוקסינלים / קוקסינליות? זה גבר או אישה? אני רוצה להבין בזה יותר

22/08/2010 | 00:15 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

22/08/2010 | 14:33 | מאת: יד טרנסית

לא צריך להיות פסיכולוג כדי להשיב לך על השאלה. גבר ואישה אלו הגדרות חברתיות והגדרות אישיות. לרוב אישה נולדת בת וגבר נולד בן. טרנס הוא גבר, שנולד כבת. הוא גבר טרנסקסואל. והוא פשוט גבר. טרנסית היא אישה, שנולדה כבן. היא אישה טרנסקסואלית. והיא פשוט אישה. קוקסינל/ית אלו כינויי גנאי. יש מעט א/נשים הקוראים לעצמם כך, אבל זו הגדרה אישית. כשמישהו שהוא לא קוקסינל/ית אומר את זה, זה לרוב מעליב. הערה לגבי ה"זה". מדובר בבני אדם, כמוך וכמוני. לדעתי כדאי להקפיד על צורת דיבור יותר מכבדת, כי הם לא "זה". אפשר לשאול: טרנסית היא גבר או אישה, להבדיל מלא הבנתי מה זה, כשבן אדם עובר על ידך ברחוב. מקוה שהיה נעים ועוזר.

23/08/2010 | 00:53 | מאת: תמיר

ממש תודה לך על ההסבר. אני מצטער, לא התכוונתי לפגוע חס וחלילה. זו ממש לא היתה הכוונה. התנסחתי שלא במקום... בכל מקרה תודה. הייתי חייב לדעת... שבוע טוב :-)

25/08/2010 | 11:21 | מאת: ד"ר דליה גלבוע

שלום רב תמיר, הרבה מאד אנשים מתבלבלים בין שני המונחים: טרנסקסואלים וקוקסינלים, אולי כי מדובר באותו דבר, אך עם משמעות או קונוטציה שונה. שאלתך נותנת אפשרות להבהיר את הדברים ותודה על כך. טרנסקסואל הוא אדם החש באופן עקבי ועז, כי נולד בגוף הלא נכון מבחינת מינו. למשל, אדם שנולד כזכר החש עצמו כאישה לכל דבר, אלא שהינו כלוא בגוף של גבר. הוא מתעב את גופו ובמיוחד את אבר מינו שמדגיש עבורו את "הטעות שנעשתה בו על ידי הטבע" ורוצה היה לשנות את גופו. על כן הוא שואף לניתוח לשינוי מינו ומכאן השם שפירושו למעשה הוא: מעבר למין אחר. אדם כזה מאד סובל ממצבו ומהתייחסות הסביבה אליו כאל גבר ומנסה לשנות את גופו ומראהו עוד טרם הניתוח, באמצעות הורמונים נשיים ולבוש נשי. התנהלותו בחיים היא נשית מבחינת בחירת עיסוקיו, התעניינותו, בחירת חבריו, העדפתו המינית וכיו"ב. הבעיה שממנה הוא סובל מופיעה כבר בילדות ועל כן, הוא בדרך כלל נתפס כחריג, מוזר, מעורר דחייה וביקורת בסביבתו הקרובה, כולל משפחתו, והרחבה יותר. לעיתים, לצערנו, הוא אף נתקל בתגובות אלימות. ניתן להאמין, שככל שהחברה תבין יותר את התופעה ותקבל אותה, יקל על אדם כזה להשתלב בחברה על היבטיה השונים, כמו:קבלת המשפחה וחברים, רכישת מקצוע, מציאת עבודה ועוד. האדם ששינה את מינו באמצעות ניתוח (ולעיתים באמצעות מספר ניתוחים בגוף) מדווח שחש מאושר, נולד מחדש וחי בשלום עם עצמו ועם גופו. יש לציין, כי העוסקים בתחום משתמשים גם במונח המקצועי טרנסג'נדר, המדגיש את נושא המעבר לזהות המינית האחרת, בהשוואה לזהות על פי המין הביולוגי של האדם. כמובן, שהדבר נכון גם לגבי מי שנולדה כנקבה וחשה עצמה כגבר אשר הטבע כלא אותה בגוף אישה, שאינו הולם את תחושתה וזהותה. המושג קוקסינל אינו מקצועי, למרות שמתייחס לאותו הדבר. מקורו בשם הבמה של אמנית צרפתייה טרנסקסואלית, שנולדה כבן והופיעה על הבמה כדראג קווין. לאחר שעברה ניתוח לשינוי מין ב- 1958, דרך כוכבה בפריז ואף הופיעה בשנות הששים בישראל במופע בידור מועדונים. מאז הפך המונח קוקסינל לשם נרדף לטרנסקסואל, כאשר מתלווה לו נימת גנאי. בברכה, ד"ר דליה גלבוע

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים