בת 34, מבולבלת

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

13/06/2010 | 13:45 | מאת: נטע

שלום, הבעיה שלי היא כזאת: כפי שציינתי בכותרת, אני בת 34 (בעצם אוטוטו 35) ועדיין מרגישה לא פעם בלבול לגבי הזהות המינית שלי, מי אני ומה אני. אציין שמעולם לא הייתה לי זוגיות או חוויה מינית כלשהי. זה בין היתר נובע מביישנות באופן כללי וקושי ליצור קשרים עם אנשים בכלל, בוודאי שקשרים אינטימיים. פעמים רבות אני מתלבטת האם אני סטרייטית, נמשכת בעיקר לגברים או ביסקסואלית או לסבית מודחקת. כי אמנם כבר קרה שהרגשתי רגשות חזקים כלפי גברים. אני מצליחה להתאהב רק בגברים שמראש אין לי סיכוי איתם. כנראה מהפחד להפגע ו/או פחד מאינטימיות. מה שגורם לי להתלבט הוא גם מקרים שבהם לדוגמא אני רואה תמונות של נשים, תמונות שמבליטות את גופן בכל מיני צורות וזה מעורר אצלי גירוי פיזי/גופני. ממש כמו רצון לאונן. לפעמים כשאני מאוננת אני פתאום מוצאת את עצמי מפנטזת על נשים. כשאני רואה גוף של גבר, גם אם אני חושבת שיש לו גוף יפה, זה לא גורם לי לאותה תחושה פיזיולוגית כמו שקורה פעמים רבות עם תמונות/מראה של נשים. ובכל זאת היו גברים שהרגשתי משיכה אליהם. עד עכשיו הבעתי את לבטיי בפורום אחר שעוסק בנושא התלבטות ומיניות אך הוא אינו מקצועי. תמיד השאלות נגמרות שם בהצעות להתנסות ואז לדעת. האם אני באמת צריכה להתנסות כדי לדעת? אציין שאני נמצאת בימים אלה בטיפול קוגנטיבי התנהגותי, שמתמקד בנושא של קשרים חברתיים בכלל (לאו דווקא זוגיות, למרות שיש נגיעה גם בנושא הזה) אבל לפעמים בגלל הבלבול הזה, כשמגיע הזמן לנסות לפעול בכיוון של מציאת זוגיות אני תוהה האם אני צריכה לחפש זוגיות עם אישה או עם גבר. האם התחושות האלה שהיו לי של משיכה לגברים מסוימים לא היו רק שכנוע עצמי (כלומר שכנעתי את עצמי שאני נמשכת אליהם?) או שאולי להיפך, אולי ההתלבטות הזאת היא בעצם סתם תירוץ בשבילי בגלל הקושי הכללי בלפתח זוגיות וקירבה? אשמח לקרוא את דעתכם נטע

13/06/2010 | 15:11 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום נטע, קראתי בתשומת-לב את הודעתך והמלצתי היא להתייעץ עם המטפל שלך. הקניית מיומנויות חברתיות ודרכי התמודדות עם חרדה חברתית או ביישנות הן מטרות מבורכות בטיפול התנהגותי-קוגניטיבי, אך נשמע שהטיפול צריך לכלול בתוכו מרכיבים נוספים. רוב המטפלים ההתנהגותיים-קוגניטיביים בישראל עברו הכשרה מקצועית בסיסית לטיפול גם בגישות אחרות ואני סבור שהטיפול צריך להיות מקיף יותר מהקניית טכניקות ולהתייחס לשאלות שהעלית כאן. ההתאהבות שלך בגברים תפוסים, הלבטים לגבי הנטייה המינית ומעל לכול, ההימנעות הארוכה מקשר אינטימי עד גיל 34 מצריכים התייחסות מעמיקה. כלל לא פשוט להתנסות לראשונה בקשר אינטימי/רומנטי בגיל הזה ואני מציע לך להשתמש בטיפול גם להתייעצות בנושאים אלה. בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין http://www.shrink-friendly.co.il

14/06/2010 | 05:54 | מאת: אלי

מינית או דו מינית או לסבית או שקשור לזהות המינית בכלל לדעתי הבעיה שלך חברתית ונפשית ומיכאן נובעת בעיית הזהות המינית

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים