תחושות ומחזור

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

05/05/2010 | 16:59 | מאת: מיקי

שלום, אני פונה אלייך לאחר שהתייעצתי רבות בנושא ואין ממש מוצא..אני בת 27 ולפני כל מחזור-כשבוע וחצי אני ממש מרגישה עדישות וכהות חושים כזו כלפי הסובב אותי וכלפי עצמי.כאילו כזה לא ממש אכפת לי מאנשים קרובים אלי וכ"ו. התחושות הן גם נפשיות גם פיזיות וקשורות להורמנים-pms תסמונת קדם ויסתית.ניסיתי די הרבה דרכי טיפול מרפואה משלימה ועם כדורים שום דבר לא ממש עוזר. זה די מעציב אותי אני מרגישה מן אדם אחר במשך שבוע וחצי.ואז בקבלת המחזור אני חוזרת להיות עצמי ממש ושוב עד לפני המחזור. האם יש לך ידע מקצועי בנושא מבחינה נפשית? תודה.

05/05/2010 | 18:28 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום מיקי, ישנן דרכים רבות לטפל בתסמונת הקדם וסתית, ביניהן דיאטה ושינוי אורח חיים ונקיטת אמצעים אחרים. ההתערבות רפואית נעשית בעיקר על ידי החדרת הורמונים שונים לגוף או תרופות נוגדות דיכאון המבוססות על עיכוב סרוטונין (SSRI). כמו כן ניתן להיעזר בתרפיה תומכת המשלבת הרגעה, עידוד וייעוץ מושכל. אלו הם חלקים חשובים בדרך לריפוי כיוון שצעדים אלו עוזרים למטופלת להחזיר את שגרת חייה. בנוסף, התעמלות אירובית הוכחה בכמה מחקרים כיעילה. ניתן לצמצם כמה מתסמיני ה-PMS על ידי נקיטה באורך חיים בריא יותר. בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין http://www.shrink-friendly.co.il

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים