http://www.youtube.com/watch?v=PooEhBxh0NY

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

15/03/2010 | 13:54 | מאת: חסוי

שלום ד"ר רובינשטיין האם ההנחות/סיבות שהועלו בסירטון הנ"ל נכונות/עדכניות להיום? כיצד אפשר להסביר שישנם כל כך הרבה הומוסקסואלים בענפי האומנות כגון: מספרות,אופנת לבוש, תכשיטים ועוד?

15/03/2010 | 22:36 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום חסוי, הסרט מציג את העובדות העדכניות בדבר הומוסקסואליות ואת העמדות המקובלות על הארגונים המקצועיים המוזכרים בו. ניתן למצוא תמצית קצת יותר מורחבת של עובדות אלו גם בקישור הבא: http://www.simonlevay.com/the-biology-of-sexual-orientation אני מסכים לחלוטין שמשיכה לבני אותו מגדר אינה ניתנת לשינוי ושהניסיונות לעשות כן עלולים לגרום נזק רב. אני גם מסכים לכך שהומוסקסואליות בפני עצמה אינה מהווה הפרעה נפשית, אם כי הומוסקסואלים חשופים לקשיים ומצוקות רבים יותר בגלל עמדות הומופוביות של החברה הסטרייטית, עמדות שבמקרים רבים מופנמות בצורה עמוקה ביותר וקשות לעקירה ע"י ההומוסקסואלים עצמם. יש לי השגות על הצגת ההבדלים הביולוגיים כגורמים בלעדיים להומוסקסואליות. אני מאמין שקשה מאוד לבודד הבדלים אלה ברמה כזו שניתן יהיה להחשיבם כגורמים (כלומר, לבסס יחסי סיבה-תוצאה) ושככל הנראה, כמו בקשר לתופעות אנושיות רבות אחרות, מדובר באינטראקציה בין גורמים סביבתיים וגורמים מולדים. מהכרות עם מטופלים הומוסקסואלים רבים, וגם עם הומוסקסואלים רבים שלא היו ולא נמצאים בטיפול פסיכולוגי, נוכחתי לדעת שהדינאמיקה המשפחתית המתוארת בהסבריו של פרויד מבוססת למדיי, אם כי לא כהסבר אחד ויחיד. התרשמותי זו מבוססת גם על מחקרים שהשוו ביוגרפיות של הומוסקסואלים לאלו של סטרייטים. הסברים אלו, בעיקר על אימוץ תפקידים הפיכי מגדר ע"י גברים הומוסקסואלים (כמו המקצועות שציינת) גם הם עולים בקנה אחד עם טענות התיאוריה הפסיכואנליטית. יש לזכור שההסברים הביולוגיים זכו לפופולאריות נרחבת הן על רקע המגמה הכללית לראות כמעט את כל התופעות הנפשיות כבעלות בסיס ביולוגי (בדיכאון, למשל, מחקרים כאלה מעודדים ע"י יצרני התרופות) והן על רקע האינטרס הפוליטי של איגודי ההומוסקסואלים להדגיש הסברים אלה וההתנגדות שמעוררים בקרבם ההסברים הפסיכואנליטיים. יש להדגיש כי פרויד עצמו לא חשב שהומוסקסואליות ניתנת לשינוי ע"י פסיכואנליזה וסבר שמטרת הפסיכואנליזה בהומוסקסואלים היא לעזור להם לחיות חיים שלווים ומספקים, ללא קשר לנטייתם המינית: http://www.shrink-friendly.co.il/?p=179 אני גם מסכים לכך שהומוסקסואליות אינה עניין של בחירה, בין אם הגורמים לה מולדים ובין אם הם סביבתיים. בניגוד לטענה הרווחת שאם הגורמים לתופעה מסוימת הם סביבתיים, אזי הם ניתנים לשינוי, ישנן תופעות רבות שהגורמים להן סביבתיים והן קשות לשינוי ואילו ישנן תופעות (למשל, מוחצנות לעומת מופנמות) שהן מולדות וניתן למתנן (למשל, טיפול בחרדה חברתית של אנשים מופנמים). תהא אשר תהא הסיבה להומוסקסואליות, לא ניתן לשנותה ויש לעזור להומוסקסואלים לקבל את עצמם ולחיות חיים מספקים תוך לקיחה בחשבון של פרמטרים רבים נוספים באישיותם. בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין http://www.shrink-friendly.co.il

28/03/2010 | 14:12 | מאת: חסוי

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים