הומוסקסואליות וטרנסקסואליות.....

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

08/02/2010 | 09:58 | מאת: מישל

שלום ד"ר גידי! כידוע,הומוסקסואליות לא נחשבת באופן רשמי להפרעה נפשית מאז שנת 1973.האם זה נכון גם לגבי טרנסקסואליות? שמעתי דעה שלפיה הפסיכולוגים עדיין מתייחסים לטרנסקסואליות כאל מחלת נפש,וזאת אומרת שבן אדם שהוא טרנס יש לו פרופיל של נכה נפשית.(???)מה שנראה לי קצת הזוי,אבל אני שואל את זה בגלל ששמעתי את הדברים האלה מכמה אנשים שהם ממש לא טרנספובים או משהו בסגנון(אומנם,צעירים וכנראה חסרי ידעה). תודה מראש

08/02/2010 | 10:38 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום מישל, קודם כל, יש לציין שגם מחיקת ההומוסקסואליות ממדריך האבחנות של האיגוד הפסיכיאטרי האמריקני ב-1973 הייתה תוצאה של מאבק פוליטי קשה של ארגוני ההומוסקסואלים בכלל בארה"ב ושל פסיכולוגים הומוסקסואלים שהחלו לצאת מהארון. הם גייסו מחקרים שהצביעו על כך שהומוסקסואלים אינם סובלים מהפרעות נפשיות יותר מהטרוסקסואלים וגם אם כן, אז סבלם נובע מהסטיגמה החברתית. חלק גדול מהאבחנות הפסיכיאטריות כרוך באופנות, עמדות חברתיות, נורמות וסטיגמות. זה בהחלט לא מדע מדויק. טרנסג'נדריות עדיין מסווגת כהפרעה בזהות המינית (gender identity disorder), והקריטריונים האבחנתיים כוללים רצון עקבי להיות בן המגדר האחר, אצל בנים העדפה לבישת בגדי נשים או חיקוי גינונים של נשים ואצל בנות התעקשות ללבוש בגדים גבריים מובהקים, העדפה חזק ועקבית לתפקידים הפיכי מגדר, העדפת משחקים הפיכי מגדר וחברים למשחק בני המגדר האחר. עם זאת, ישנם סטנדרטים בריאותייים עולמיים לטיפול בטרנסג'נדרים, שמאפשרים לעבור ניתוח לשינוי מין בלי לחייב טיפול פסיכולוגי לצורך זכאות בניתוח: http://wpath.org/Documents2/socv6.pdf בעקבות המידע שנתת לי, יזמתי הקמת פורום ספציפי לטראנסג'נדרים באתר זה, שאותו תנהל נורה גרינברג ואני מקווה שהוא יספק מענה ספציפי יותר למגזר זה באוכלוסייה. בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין http://www.shrink-friendly.co.il

08/02/2010 | 10:44 | מאת: מישל

ד"ר גידי,תודה רבה על התשובה ועל היוזמה שלך!

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים