איידסופוביה איך להשתחרר מזה?

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

22/05/2008 | 06:22 | מאת: לירן

שלום ד"ר רובינשטיין בכל פעם שאני מקיים יחסי מין במקרה שלי עם גברים ,אני נכנס לפחדים עמוקים לאחר מכן ומתחיל לשחזר (איזה תנוחות עשינו,האם יתכן שנוזל נגע בנוזל,איפה הבחור גמר וכו')ומנסה להרגיע את עצמי שהסיכוי נמוך שנדבקתי באיידס,אבל לא משתחרר מזה כל פעם מוצא פירצה קטנה שבגללה אני מודאג שוב. אני מקיים סקס בטוח רק עם קונדום אבל שוב,דואג שהקונדום אולי נקרע,אחרי הסקס אני ממלא את הקונדום במים כדי להרגיע את עצמי שהוא לא נקרע. מין אוראלי ללא קונדום ,ופה תמיד אני מודאג שאולי הפרי קום יכנס לפי וידביק אותי למרות שמומחים אמרו שהסיכוי מאוד קטן מנוזל מקדים. מצד אחד בתקופות שאין לי סקס אני מבואס,ומצד שני ברגע שיש לי סקס מזדמן אני נכנס לסרטים קשים ומת מפחד ללכת לעשות בדיקה למרות שבעבר עשיתי......... מה אתה ממליץ לי לעשות,האם באמת זה מוצדק שככה אפחד לאחר הסקס?אולי ככה אשמר?אבל בכל מקרה זה לא מניח לי ומציק לי בשיגרת היום יום המחשבות שאולי הפעם זה יהיה קטלני מה עושים?

22/05/2008 | 09:30 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום לירן, איידספוביה היא מקרה פרטי של היפוכונדרייה: http://www.giditherapy.com/shrink-friendly/a38 . קיים טיפול קוגניטיבי שנועד לאתר את האמונות העומדות בבסיס ההיפוכונדרייה ולשנות אותן. בטיפול כזה יש לבדוק גם עד כמה אתה מקבל את עצמך כהומוסקסואל, כי לעיתים קרובות האיידספוביה אצל גייז היא סימפטום לחוסר קבלה של הנטייה המינית. לכן הייתי ממליץ לך לפנות למטפל גיי-פרנדלי העוסק בטיפול קוגניטיבי. לא נראה לי ששינוי כזה או אחר בהרגלי המין שלך יעזור. בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין http://giditherapy.com/shrink-friendly

01/03/2013 | 00:46 | מאת: איציק

שלום, אני סטרייט אבל גם לי יש בעיה דומה. יש פעמים שאחרי הסקס, או מין אוראלי עם נערת ליווי, אני לא ישן כמעט שלושה חודשים עד הבדיקה ושקוע בחרדות. ולפעמים החרדות האלה ממש עושות אותי חולה, מה שמגביר את החשש שאולי נדבקתי. איך משתחררים מהפחד האיום הזה?

שלום לירן, איידספוביה היא סוג ספציפי של היפוכונדריה. בתקופות קודמות מחלות אחרות היו "פופולאריות" יותר בקרב היפוכונדרים (למשל, לפני האיידס היה פחד מסרטן, שעדיין שכיח), כפי שתוכל לראות בריאיון הבא (איידספוביה כהפרעת חרדה): http://shrink-friendly.co.il/?page_id=711 מחקרים מצביעים על כך שבקרב הומואים איידפוביה קשורה להומופוביה מופנמת, כלומר, לחוסר קבלה של הנטייה המינית ויש הסבורים שזה אחד המקורות לאיידפוביה אצל גייז: http://www.shrink-friendly.co.il/?p=15 אני מתעכב על הנקודה הזו משום שבמקרה הזה הבנת הסיבות עשויה לתרום להתמודדות מוצלחת עם הפחדים. בטיפול פסיכולוגי במקרה כזה חשוב להסתכל גם על התמונה הכללית ולבדוק האם במודע או שלא במודע אולי עדיין לא השלמת עם נטייתך המינית ואז יש לטפל גם בכך. מעבר לכך, כפי שתראה בעיקר בריאיון, איידספוביה היא סוג של אובססיה והטיפול המוצלח באובססיה הוא שילוב בין טיפול תרופתי וטיפול התנהגותי-קוגניטיבי. הטיפול הקוגניטיבי, עליו תוכל לקרוא בספר "די לאובססיה" של עדנה פואה ורייד וילסון (הוצאת "מודן"), מלמד את האדם לשאת את האובססיה, שכן כל מאבק בה מגביר אותה. במקרה שלך יש לטיפול גם חלק התנהגותי והוא חשיפה הדרגתית ליחסי מין, אשר אחריהם אתה נתקף בבהלה. ככל שאנו נמנעים יותר מההתנהגות שמעוררת את החרדה, היא מתחזקת. חלק מהותי בטיפול הוא יכולת ההתמודדות שלך עם סיכויים לעומת סיכונים והיכולת לשאת אי-ודאות באופן כללי. נכון שיש סיכון מסוים ביחסי מין, סיכון נמוך הרבה יותר ממוות בתאונת דרכים למשל, אבל יש גם הנאה מיחסי המין עצמם וסיכוי למצוא קשר זוגי דרכם. ברוב המקרים איידפוביה תופיע אצל אנשים שנמנעים מסיכונים ומשינויים באופן כללי בחיים (למשל, בבניית תיק השקעות בבנק) וחיים על אשליית שליטה בתחומים של אי ודאות בחיים. גם זו חרדה שיש לדון בה בטיפול. מניסיוני המקצועי, ההצלחה טובה וחלק גדול מהמתמודדים מוצאים לעצמם קשר זוגי, גם משנאת המן וגם מאהבת מרדכי, אשר בתוכו האיידספוביה נמוגה כמעט. בהצלחה, פרופ' גידי רובינשטיין http://www.shrink-friendly.co.il

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים