מה קורה לי? האם יש לי במקרה hocd?

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

28/07/2019 | 22:03 | מאת: בדוי

לום דוקטור, בזמן האחרון יש לי מחשבות רבות שמא אני הומו וכל הזמן רצות בראשי תמונות של בחורים ומצבים אינטימיים איתם( אפילו לא ספציפיים). חשוב לציין שאני מתחרמן רק מבנות וכשאני רואה גברים שנראים טוב יש מין תחושה מוזרה באיבר המין אבל לא יותר מזה. אני עושה בדיקות מרובות באינטרנט, חשש לצאת מהבית בכדי שלא אמשך לגבר אחר ובדיקות מול סרטונים והתוצאות יצאות כרגיל. המחשבה שאולי אני הומו לא יוצאת לי מהראש ואני חושב עליה כל היום, מה שמכניס אותי לדיכאון וחרדה. מוסיף גם שכשאני בטוח שאני הומו או כשיש לי ספק גדול מאוד לגבי המיניות שלי, המשיכה לנשים יורדת אבל כשאני נרגע ומבין שאני רוב הסיכויים סטרייט, המשיכה חוזרת להיות רגילה. האם זה הגיוני?

שלום בדוי, נתחיל מהסוף: הגיוני זה בוודאי לא, אך בענייני דחפים ורגשות ההיגיון לא ממלא תפקיד. ה"היגיון" אומר שאם אתה נמשך לנשים, אפשר לסגור עניין. הרי גם ההסדר מונוגמי בין גבר ואישה הטרוסקסואליים אינו כולל סעיף שהאישה לא תימשך לגברים אחרים והגבר לא יימשך לנשים אחרות (מי יפר את ההסדר ומי לא זו כבר אופרה אחרת שלא זה המקום לדון בה). לפי ההיגיון הזה, כל עוד אתה נמשך לנשים והתפקוד המיני סביר בדרך כלל (תקלות יש גם תמיד), לא משנה אם אתה נמשך לגברים או לנשים אחרים ואחרות. עד כאן לפי ההיגיון - במציאות, שלעתים קרובות אינה הגיונית, המצב שונה. אתה מתאר את כל התסמינים האופייניים ל-OCD בכלל ול-H-OCD בפרט: https://www.shrink-friendly.co.il/?p=760. התסמינים הללו מעוררים חרדה ודיכאון מעוררים חרדה ודיכאון אצל כל מי שסובל מ-OCD בכלל ומ-H-OCD בפרט ולכן השורה התחתונה היא לפנות לטיפול בגלל מה שגורם לך מצוקה. זאת ועוד: הואיל ויש לך תסמיני OCD בנושא אחד, סביר להניח שזה לא הנושא היחיד שסביבו אתה סובל, לרוב ישנן אובססיות בנושאים נוספים וללא טיפול, נושאי האובססיות יילכו ויתרחבו, או כל פעם תופיע אובססיה סביב נושא אחר. בהצלחה, פרופ' גידי רובינשטיין shrink-friendly.co.il

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים