ירך נפוחה והיסטוריה של DVT

דיון מתוך פורום  ורידים וכלי דם

19/10/2015 | 21:57 | מאת: מירב

שלום דוקטור, אני בת 32. לפני כ-10 שנים היה לי DVT בירך ימין. לאחר בירור התברר שיש לי קרשיות יתר מולדת ומאז אני נוטלת קומדין באופן קבוע. לפני כ-10 ימים חזרתי לארץ לאחר טיסה ארוכה (10 שעות) והרגשתי כאבים ונפיחות ברגל ימין. בבדיקה במיון בוצע לי דופלר אשר שלל הימצאות DVT והתוצאה היתה: "לא הודגם טרומבוזיס במערכת הוירידית העמוקה. נצפה פס אקוגני לרוחב הויריד הפורמלי המשותף הימיני, ייתכן שינוים לאחר DVT בעבר. נצפתה זרימה איטית בורידים העמוקים לאורך הירך הדיסטלית והשוק." ה-INR שלי מאוזן. בבדיקת דם שביצעתי לפני 3 ימים הוא היה 2.1. מאז החזרה ארצה חלפו כ-10 ימים והרגל שלי עדיין נפוכה באזור שמעל הברך והירך, ואני מרגישה מדי פעם כאבים ברגל. קיבלתי הפניה לכירורג כלי דם אך קיימים תורים רק בחודש ינואר 2016. אשמח אם תוכל להסביר לי את תוצאת הדופלר, מדוע הרגל נפוחה ומה צריך לעשות. תודה!

שלום לפעמים הדופלקס שמבוצע במיון אינו מקיף ושלם לכן ממליץ לחזור על הבדיקה בקופ''ח בשאלה של הופעה חדשה של פקקת וכן בשאלה של אי ספיקה במערכת הוורידים העמוקים והשטחיים

מנהל פורום ורידים וכלי דם