כאבי רגליים

דיון מתוך פורום  ורידים וכלי דם

16/02/2012 | 15:52 | מאת: נועה

אימי בת 62 וסובלת מכאבי רגלים, אין בעייה כירוגית , כנראה שכאבים נוצרים מהוורידים.עברה בדיקת אולטרסאונד ורידים עמוקים ואובחנה עם אי ספיקת שסתומים LT.GSV ברגל שמאל. לאחר הבדיקהה הרופא והמליץ לה ללכת עם גרביים אלסטיות. היא לא שמה את הגרביים בטענה שהם לוחצות לה ועוצרות לה את הדם, והיא חובשת את הרגל עם תחבושת אלסטית, טוענת על שיפור בכאבים כאשר שמה את התחבושת. לאחרונה הייתה אצל רופא אחר שהמליץ לה על טיפול סקלרוטרפיה. מה זה בעצם הטיפול הזה? טיפול אסתטי או רפואי? תודה :]]

שלום לך. כאשר הטיפול נעשה באופן נכון, הוא רפואי בנוסף לכך שיש לו תוצאות אסטטיות טובות. במצבים בהם ורידים בולטים יש בעיית שסתומים בווריד פנימי יותר שהוא מקור הבעיה. תופעה זו נקראת אי ספיקת ורידים. במצב זה הדם זורם הפוך. במקום ללב, לכיוון כפות הרגלים. אי ספיקת ורידים [venous insufficiency] הגורמת לורידים בולטים [דליות - varicose veins] שהן רק הענפים של הוריד הפנימי הלא תקין , בעיה זו עלולה בהמשך לגרום לנפיחות ברגלים פצעים ודימומים. במקרים אלה הטיפול המומלץ והיעיל ביותר בעל נוחות מרבית ומינימום תופעות לוואי הנו סקלרוזציה מונחית אולטרהסאונד ultrasound guided sclerotherapy] – UGS]. ניתן לטפל ביעילות רבה ובנוחות באמצעות סקלרוצזיה מונחית אולטרהסאונד וזאת אך ורק תנאי שהטיפול מבוצע בידיים של רופא מיומן ומנוסה, כיוון שלרמת הניסיון והמיומנות חשיבות עליונה בכל פעולה רפואית בכלל, ובUGS בפרט.בפעולה זו תחת הנחיית האולטרנסאונד מונחית מחט דקיקה לוריד הפנימי הלא תקין ודרכה מועבר חומר מוקצף הגורם לכיווץ הוריד וניטרולו. תופעות לוואי עלולות להיות כמו בכל טיפול רפואי אך רובן חולפות ולא משמעותיות ויכולות לכלול כאב מקומי, שינויי צבע חולפים, תגובת רגישות יתר-אלרגיה ולעיתים רחוקות יותר מאשר בניתוח ורידים, פקקת עמוקה.

מנהל פורום ורידים וכלי דם