קריש דם בריאה

דיון מתוך פורום  ורידים וכלי דם

25/01/2012 | 09:09 | מאת: נוגה

שלום, אבי בן ה-54 עבר לפני כחצי שנה ניתוח להסרת האונה הימנית העליונה בריאה. לפני כשבוע עבר צילום סיטי בריאה וע"פ הצילום "קיים רושם של תסחיף בעורק הסגמנטרי של הריאה הימנית. בדיקה תת אפטימלית להדגמה של העורקים במידה ויש חשד קליני ל- PE נא לבצע בדיקת סיטי אנגיו". משיחה עם רופאת הריאות שלו עולה כי עליו לגשת למיון. שאלתי היא מה לדעתך מצבו ומהן דרכי הטיפול כעת. בתודה מראש, נוגה

שלום לך כיון שאביך נותח באותה ריאה, איני בטוח שמדובר בתסחיף ריאתי חדש ולא בקריש דם שנוצר במהלך הניתוח בו נחסם עורק הריאה באופן זמני. עם זאת, לתסחיף ריאות חריף יש הסתמנות של קוצר נשימה וכאבי חזה לעיתים. במידה ואכן הופיעו תלונות דומות לאחרונה, שייגש למיון. אם לא, ניתן לשקול שיפנה למרפאת המחלקה בה נותח עם תוצאות הCT

מנהל פורום ורידים וכלי דם