טרומבוס מאורגן ?

דיון מתוך פורום  ורידים וכלי דם

07/07/2009 | 18:50 | מאת: שלי

שלום רב? לפני 4 שנים שמו לי קטטר בצד שמאל למטרת בדיקות דם, השנה עשיתי אקו לב והממצא הייה קריש דם בלב והתחלתי טיפול בקומדין. עברתי גם בנוסף אקו דרך הוושט והממצא הייה טרומבוס מאורגן רציתי לברר ולהתיעץ איתך מה פשר המילה טרומבוס מאורגן ועם צריך לדאוג בזמן הוצאת הקטטר מהגוף תודה רבה. הבדיקה של הקרשי הדם יצא .PT-INR 2.31

טרומבוס אומר שיש קריש דם. מאורגן זה אומר שהוא בשלב 'בוגר יותר' שלו והוא התגבש למצב נוקשה יותר. איני יודע עד היכן מגיע קצה הקטטר, אולם למרות זאת, לרוב אין סיכון משמעותי בזמן הוצאת הקטטר.

מנהל פורום ורידים וכלי דם