2 שאלות:

דיון מתוך פורום  הרזיה ללא דיאטה

29/05/2006 | 01:28 | מאת: @נת

1)האם קפה דגנים כמו "צ'יקו" משמין יותר מאשר קפה נטול קפאין כמו "האג"? 2)היכן יש יותר קלוריות? בסוכר לבן או חום? מה נחשב לבריא יותר? תודה.

29/05/2006 | 10:24 | מאת: לאה פינטו

@נת יקרה. אין מזון שמשמין אותנו בדיוק כמו שאין מזון שמרזה אותנו. זוהי תפישה מעוותת, ולצערי רווחת, של המציאות. ב- 30 השנים האחרונות, התעשרנו במוצרי דיאט ולייט מכל הסוגים. אלה היו אמורים "לא להשמין אותנו". הלוואי וזו היתה הבעיה כי אז לא היינו רואים את גרף ההשמנה מרקיע שחקים (במקביל לגרף סוגי וכמויות מוצרים אלה). אני ממליצה לך לדפדף ולעיין בתשובותינו לשאלות שונות בדפי הפורום, זה עשוי להבהיר את גישתנו. בנוגע לשאלה השניה ששאלת. - אותו ערך קלורי - הסוכר החום (האמיתי) עובר תהליך עיבוד קצר יותר מהסוכר הלבן. ולכן קרוב יותר לצורתו הטבעית ומכיל גם מעט ויטמינים ומינרלים. בהקשר זה אוסיף 2 דברים: 1. יתרון הויטמינים והמינרלים זניח. לא הייתי רוצה לחשוב שמי שדואג למשק הויטמינים והמינרלים בגופו נשען על מקור כזה. 2. כשאני כותבת "קרוב לצורתו הטבעית" יש לקחת בחשבון שלא כל סוכר חום הוא אכן כזה גם אם צבעו מעיד על כך (בדיוק כמו לחם מלא) ובנוגע למושג "טבעי" , יש נטיה לקשר אותו תמיד עם בריאות. ועל כך אני אומרת "גם ציאניד הוא טבעי" להבדיל אלפי הבדלות מסוכר חום כמובן. ככלל אני בעד גיוון לגוף ולנשמה.אל לנו להיות קטנוניים מדי עם עצמנו. בתקופה בה השתמשתי בדיאטות לשם הרזייה צרכתי סוכרזית בלבד. היום אני צורכת סוכר (לבן וחום תלוי במצב הרוח ובמה שיש בבית), אני הרבה יותר רזה ובודאי לא משמינה. והבריאות...טפו טפו טפו. למעשה, זהו אחד הדברים הראשונים שלקוחותיי משתחררים מהם (למעט הסוכרתיים שבהם). מקווה שעניתי לשביעות רצונך ואם לא, את מוזמנת להמשיך ולנצל במה זו. שלך לאה

30/05/2006 | 02:13 | מאת: @נת

ללאה, תודה על תשובתך המפורטת :) הרשי לי לנסח את שאלתי מחדש- אני מנסה לשנות את הרגלי התזונה שלי כך שיהיו בריאים יותר ואף יאפשרו לי להפחית מעט ממשקלי. כשם הפורום- "תזונה ללא דיאטה" :)~ מאחר ואני מרבה בשתית קפה (כ5 כוסות ביום) והבנתי כי קפאין עשוי לפגוע בירידה במשקל ובכלל בבריאות- אני מחפשת תחליפים. נאמר לי שקפה נטול הוא לא בהכרח בריא יותר. לכן ברצוני לעבור ל"צי'קו" משקה הדגנים. אך חשוב לי לדעת אם ערכו הקלורי גבוה משמעותית בהשוואה לקפה נטול כמו "האג". (כדי לא ליצור מצב של "תפסת מרובה- לא תפסת" בנסיון ההפחתה במשקל). זו היתה השאלה בעצם :) כנ"ל לגבי שימוש בממתיקים- אני מתלבטת האם שימוש בממתיקים המלאכותיים לסוגיהם לא יצור יותר נזק מתועלת, בהשוואה לסוכר. אשמח לקבל התייחסותך והמלצותייך...שוב תודה.

מנהל פורום הרזיה ללא דיאטה