הקשר בין בלוטת התריס לדיאטה

דיון מתוך פורום  הרזיה ללא דיאטה

18/06/2005 | 15:36 | מאת: orna38

שלום לכולם אני כבת 39 רווקה סובלת מזה 12 שנה מטרואיד - בלוטת התריס (תת פעילות) בעיקר מעודף משקל ועייפות כרונית שמפריעה לי בחיי היום יום השיגרתיים מרבית הזמן אני עייפה ולא מרוכזת דבר המפריע לי מאוד בעבודה וגורם לי להשתדלות עילאית בשעות העבודה. מטופלת באלטרוקסין 100. סוג דם O. שאלה: לאחרונה נודע לי כי אנשים בעלי סוג דם O צריכים להימנע מאכילת המוצרים הנ"ל: כרובית, כרוב , עדשים, שעועית אדומה, מוצרי חלב ודגנים. האם זה נכון ומה המזונות שעדיף לצרוך בשל בעיה זו. ברצוני לציין שמזה תקופה ארוכה מאוד (כמה שנים) אני מטופלת אצל דיאטנית קלינית ברצוני לרדת במשקל אך הירידה היא מאוד איטית ומתסכלת ובזמן האחרון התחלתי לאכול יותר אוכל בריא מאשר דיאטטי אך למרות זאת הירידה היא מאוד איטית. כמו כן אני פעילה ספורטיבית הליכה ברגל פעמיים עד שלוש פעמים בשבוע ופעמיים בשבוע פעילות אנאירובית (בניית עצם) . שאלה: 1. האם ישנם דרכים אחרות שאינני יודעת שיכולות לעזור לי לרדת במשקל כל הדרכים יהיו מקובלות עלי מלבד לרדת במשקל (25 ק"ג מעל המשקל שהייתי לפני הבלוטה). 2. האם אפשר להתגבר על העייפות שפוקדת אותי כרונית ומפריעה לי במהלך החיים התקין ובפעולות שיגרתיות כגון לקום לעבודה, להישאר עירני במשך כל היום, מרץ שאין לי בכלל. 3. האם בעיית הטרואיד עלולה לפגוע בפוריות לידיעתכם אני בת 39, רווקה וברצוני ללדת.

18/06/2005 | 15:53 | מאת: בלה אגמון

שלום אורנה , ראשית זה נפלא שאת בתהליך טיפולי מספר שני ולא מוותרת. בעיה בבלוטת התריס מקשה אכן לרדת במשקל אולם אין זה בלתי אפשרי. הכל שאלה של נכונות שלך . עליך לזכור שיש לך שני צדדים ,האחד המודע לך מאד רוצה שתרדי במשקל השיני זה שאת לא מודעת אליו ,שהוא הרבה יותר חזק ומתוכחם הרבה פעמים ,לא רוצה שתרדי. בטיפול עם דיאטנית כדאי מאד שהיא תנסה לעזור לך להאיר גם את הצד השיני ,זה שלא מאפשר לך לרזות. להכיר אותו, לראות למה הוא נוצר, מה המסר הסמוי שלו אליך והאם אפשר לגייס אותו לשרותך. זה שאת מספר שנים אצל אותה מטפלת זה נפלא ומראה על היכולת שלך ליצור קשר ארוך עם איש מקצוע, אבל יתכן שזה גם עוצר אותך ,כי אם אין תוצאות ממשיות אולי היית יכולה לקבל יעוץ שכן יעזור לך. זה לא שאני רוצה לרמוז לך שהדיאטנית שאת הולכת אליה לא טובה, אבל אולי ההליכה אליה מספקת לך תירוץ ושקט נפשי - הנה אני עושה משהו בקשר למשקל שלי אני הולכת לדיאטינת. אני במקומך הייתי בודקת אפשרות של להעזר אולי בפסיכולוג/ טיפול תרופתי - כמו רדוקטיל/ או אולי דווקא שיטה אחרת לגמרה כמו דיקור סיני . בקשר לסוג דם ,זה עניין של גישה. ישנם תזונאים טבעיים המאמנים בתזונה על פי סוג דם. את יכולה לנסות את השיטה ולראות האם היא עוזרת לך. שיטת טיפול נוספת אולי גם תעזור לך נגד עייפות הרבה שאת מדברת עליה. בקיצור מה שאני מנסה לומר לך שיש הרבה מאד אפשרויות טיפוליות כיום ואולי כדאי לנסות לשלב טיפולים נוספים. בהצלחה

מנהל פורום הרזיה ללא דיאטה