רציתי בבקשה לדעת דברים

דיון מתוך פורום  הרזיה ללא דיאטה

11/12/2016 | 02:13 | מאת: ירדנה

טכניים בנוגע להשמנה אבל שגם קשורים לאיזון הטבעי של הגוף . אני מבינה ששיטת הנון דיאט אינה מתעסקת בקלוריות אבל אודה לך אם תוכלי לעזור לי להבין משהוא שמציק לי כבר זמן רב ולא מצאתי עליו תשובה באינטרנט: בסופו של יום משמינים כי ההכנסה הקלוריות היא יותר ממה שהגוף צריךץ.אז נכון שיש ימים בהם היינו יותר פעילים ואז הכמות שאנו צריכים לאכול גם תעלה בהתאם,אבל נאמר ויש יום שבו אני אוכלת 500 קלוריות יותר ממה שהייתי צריכה לאכול,אז עפ הבנתי (אם זה נכון), ה500 קלוריות האילו נאגרות בתאים כשומן כי לגוף לא היה צורך בהן. רציתי לדעת שני דברים:א-האם ביום למחרת או ביומיים הקרובים, הגוף ישתמש בתאי השומן שנוצרו מ500 הקלוריות הנוספות האלו וכך יאזן את עצמו לבד,עי כך שסביר להניח שאהיה פחות רעבה בימים הקרובים,והגוף בכך ישתמש בכל תאי השומן שנוצרו מעודף ה500 קלוריות האילו וכך מאזן עצמו לחלוטין? וב- האם תאי השומן יכולים להיווצר מעודף של קלוריות הנאכלות במהלך היום לא משנה אם זה עודף אכילה של שומנים פחמימות או חלבונים? ושאלת המשך-זה אם ביום מסויים אכלתי 500 קלוריות עודף של פחמימות ,האם הגוף מאזן עצמו בזה שליום או ימים הקרובים הגוף ידרוש לאכול בטבעי, יותר חלבונים מפחמימות כי לגוף יש מאגר פחמימות מלא מדי מאכילת העודף הקודמת? תודה רבה רבה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

13/12/2016 | 15:54 | מאת: לילי רוזן

קלוריות הן פיזיקאלי שכמעט ואינו נותן לנו בסיס להבנה ולניבוי אם אכילה מסוימת תביא להשמנה. השמנה מתהווה כאשר אוכלים כשלא רעבים הרבה מעבר לשובע. כמה צריך לאכול כדי לשבוע? תלוי בכמה אני רעבה, מתי אכלתי בפעם האחרונה, איך אכלתי בזמן האחרון, האם אני אוכלת מאוזן ועוד. אכילה לא מאוזנת שיוצרת חוסרים תזונתיים הן של פחמימות והן של חלבונים תגרום לכמיהה למתוק.

מנהל פורום הרזיה ללא דיאטה