קלוריות ובניית ארוחה ברעב
דיון מתוך פורום הרזיה ללא דיאטה
שלום די קשה לי להבין כי דיאטנים (במיוחד אלו שנותנים תפריטים להרזיה) אומרים כל הזמן שאם אני רעב ואוכל פוראסון גדול או פרוסת עוגה כשאני רעב-אז בקוראסון יש נגיד 800 קלוריות ובארוחה עם פרוסה וחלבון בפנים יהיו איזה 400-500 קלוריות,אז בגלל שבקוראסון יש יותר קלוריות אז הוא משמין גם כשאני אוכל אותו ומפסיק בנקודת השובע שלי. האם זה נכון?
יש גישות תזונה שונות. אבל, אם אתה שבע כשאתה אוכל 400-500 קלוריות מפרוסה עם חלבון או החלק של הקרואסון שהוא אותן קלוריות, אז אתה שבע נקודה. ההבדל ביניהם הוא ההרכב התזונתי. סביר להניח שבקרואסון יהיה יותר שומן מאשר בפרוסה עם החלבון. הפרוסה עם החלבון נותנת לך את כל אבות המזון (בהנחה שיש בחלבון גם שומן).אבל זה לא אומר שארוחה אחת משמינה והשנייה לא. אפשר להגיד שיש בארוחה אחת יותר שומן מהשנייה. אבל זה כל מה שאפשר להגיד. השמנה לא תלויה בארוחה אחת. השמנה תלויה במה שאוכלים כמותית ואיכותית, ברצף ,ולאורך זמן.
נכון,אבל,שוב כדי לחדד את ההבנה-אם אני רעב והפרוסת וגה יש 7-- קלוריות ואותה אני אוכל עד השובע שלי,עדיין זה כמות קלוריות הרבה יותר גדולה מאכילה ארוחה "מאוזנת" ו"בריאה" שתשביע לאורך זמן ותיהיה פחות קלוריות,אז זה אומר שאי אפשר באמת לאכול מה שרוצים? כל הזמן גם אומרים שבגלל שנגיד בפרוסה עם חלבון יש סיבים תזונתיים מאשר לקוראסון-יקרה שגם אם אכלתי את הקוראסון והגעתי לנקודת השובע,אני אהיה רעב מהר יותר מאשר אם הייתי אוכל את הפרוסה עם החלבון.ואז ככה כל הזמן רעבים ומכניסים עוד ועוד אוכל לגוף ולא שבעים. אני מניח שעפ השיטה,הגוף מאזן עצמו לבד וכן אבחר באופן טבעי מאכלים עם יותר סיבים תזונתיים?? אם נגיד והייתי אוכל רק את הקוראסון לשובע כל הזמן ,כאן כן הייתי משמין?