בבקשה אני צריכה עזרה לצאת מהמצב המייאש הזה :(
דיון מתוך פורום הרזיה ללא דיאטה
שלום,אני בת 17 עוד כמה חודשים..אני שוקלת 64 (העלתי 2 קילו כי זזלתי בשישי שבת ..) אז יום רביעי שקלתי 62... הגובה שלי הוא - 1.60 לפני חודשיים התחלתי דיאטת כאסח והורדתי 11 קילו (התחלתי ממשקל של 73 והגעתי ל62) .. אכלתי במשך יום יום 400 קלוריות בלבד והלכתי לחדר כושר 5 ימים בשבוע וכל אימון היה בסביבות השעתיים שלוש...אני לא רוצה להמשיך עם הדיאטה הזאת יותר,אני לא רוצה לעשות דיאטות יותר גם או לספור קלוריות כי באמת שנמאס לי,אבל אין לי ספק שאמשיך לעשות ספורט..מה שמפחיד אותי עכשיו זה שאני אעלה במשקל בקצב מטורף ושעכשיו אני אראה אפילו שמנה יותר כי הגוף שלי יאגור שומן... או שאני אשקול יותר... מה אני אמורה לעשות כדי לשקם את הגוף שלי עכשיו בלי שאני אעלה במשקל בצורה דרסטית? או שאני אעלה במשקל ואז הגוף שלי יתאזן וישאר במשקל שלו בלי לזוז או אפילו ירד? זה נשמע טוב מדי .. אני גם בטוחה שהוא נכנס למנגנון ההרעבה וההגנה העצמית ..קראתי את המאמר שפורסם באתר שלכם וזה בדיוק מה שקורה לי עכשיו בשישי שבת זללתי בצורה מוגזמת עד שהרגשתי שבעה בצורה בלתי נוחה כבר ואכלתי גם כשממש לא היייתי רעבה ... אני מרגישה כלכך אובססיבית,ברמה חולנית כבר.. אני מתכוונת להחביא את המשקל ולהפסיק להישקל כל יום במיוחד בגלל שאני מרגישה כאילו אני מפתחת הפרעת אכילה..אני מעדיפה לעלות במשקל עכשיו מאשר להיות אנורקסית בסוף.. לפני שבוע יים(יום שישי) קמתי והחלטתי שאני מוכרחה להפסיק עם הדיאטה הזאת כי כבר הרגשתי שאני לא מסוגלת מבחינה פיזית אז החלטתי שבאותו יום אני יאכל יותר טוב ויראה מה קורה.. אז איכשהו זה נגרר ליום זלילה כזה ואכלתי מה שבא לי..ביום שבת אכלתי 700 קלוריות וגם יום ראשון ושני אכלתי 700..ביום שלישי אני חושבת שאכלת 800 קלוריות או 900... וביום רביעי הבנתי שאני פוגעת בעצמי עדיין וגם שנמאס לי לספור קלוריות אז אכלתי יותר באותו יום..הייתי אומרת 1200 קלוריות פחות או יותר כי לא ספרתי..אותו דבר לגבי יום חמישי ואז שישי ושבת ממש נסחפתי כמו שסיפרתי קודם..ויום ראשון אכלתי 600-700 קלוריות,היום גם אכלתי 700 עד שפתאום בערב אמא שלי חזרה עם פיצה וגלידה קטנה כזאת ולא יכולתי כאילו כבר לא היה לי אכפת כלכך אז אכלתי משולש פיצה,קערת קורנפלקס משוקולד כזה ואת הגלידה ועוד 2 פרוסות עם חמאה.. את חושבת שאחרי כל זה הגוף שלי עדיין בטוח שאני מרעיבה את עצמי ונמצא במנגנון הרעבה? מה את מייעצת לי לעשות עכשיו? איך לתקן את הנזק שעשיתי לגוף שלי מבלי להעלות יותר מדי במשקל ? רק לא דיאטה בבקשה אני לא רוצה לשמוע יותר את המילים:דיאטה,קלוריות,משקל :( אבל מצד שני אני גם לא רוצה לזרוק לפח את כל העבודה הקשה שעשיתי בחודשיים האלה... למרות שאני מודעת לעובדה שהתעללתי בגוף שלי...אגב המחזור החודשי שלי ממש מאחר ואני מתחילה לדאוג .. אני אשמח לקבל תשובה.. ולקבוע איתך פגישה אם זה אפשרי!(אפילו בתשלום) אני מאוד מקווה שאפשר לקבוע איתך פגישה! תודה רבה ערב טוב :)
קארין היקרה, את צריכה הכוונה כי קצת הלכת לאיבוד ,ההכונה צריכה להיות גם עבורך וגם עבור הורים שלך. חשוב מאד לעזור לך להתאזן כי נכנסת למסלול מסוכן שאם לא יטופל נכון עלול להפוך להפרעת אכילה. את צריכה לדבר עם הורים שלך לתאר להם מה שקורה לך ולבקש מהם לעזור לך. יש מספר אפשרויות של עזרה והכוונה ואתם צריכים לבדוק מה מתאים לכם . ניתן לקבל עזרה דרך קופת חולים או באופן פרטי. הוריך הם אלו שצריכים למצוא את איש המקצוע המתאים ביותר עבורכם. אז תפני אלהם ותדברי איתם. חשוב מאד לקבל עזרה כמה שיותר מהר, אני באופן אישי עובדת עם נשים בוגרות ולא מטפלת בנערות בגילך אבל אני משוכנעת שיש בעלי מקצוע המתמחים בדיוק בטיפול בנערות בגיל שלך. מאחלת לך המון הצלחה, בלה
להפרעות אכילה? אם לא,איזה איש מקצוע יתאים למצב שלי ויוכל באמת באמת לעזור לי? כי אני לא מבינה בנושאים האלה וגם הוריי לא .. אין לי מושג לאן לפנות,ואני לא רוצה ללכת לדיאטנית כי היא תיתן לי שוב תפריט ואני לא רוצה לעשות דיאטות יותר לאחר שהבנתי מה זה עשה לי פיזית ונפשית... ממש אהבתי את השיטה שלכן,אין בכל זאת מישהי בארץ שעובדת לפי השיטה ללא הדיאטה ומעבירה אותה גם לבני נוער ?