רוצה להיות אתם!

דיון מתוך פורום  הרזיה ללא דיאטה

06/01/2006 | 01:11 | מאת: בת 21

שלום. אני נמצאת בשלב קבלת החלטות בחיי. מאז שאני זוכרת את עצמי אהבתי לחפש כל פיסת מידע על הגוף האנושי,תהליכים,ביולוגיה,בריאות,כושר גופני,תזונה נכונה....והחלום שלי-רפואה! אני מנסה לחשוב על מסלול לימודים שיתאים לנושאים שאני אוהבת אבל אין לי הרבה מושג מאיפה מתחילים ואיך מבררים כל דבר. אההה ו... תזונאית היא רופאה..???? אם אני רוצה להיות למשל יועצת לאורך חיים בריא(תזונה נכונה וכושר גופני) מה אני צריכה ללמוד? יש בזה תארים בכלל?! ו......אם מאז ומתמיד רציתי להיות רופאה והיום אני מבינה שזה דורש המון וויתורים---מה המקצוע הכי קרוב(ולא! אני לא אהיה אחות)....שאני יכולה ללמוד????.... אני מקווה שתוכלו לענות לי כמו שהייתי רוצה שתענו לי... ו...תודה רבה....

06/01/2006 | 22:58 | מאת: מישהי שגם התלבטה

שלום בת 21 השאלה שאת שואלת מאוד מורכבת. קודם כל את צריכה לשאול את עצמך, אם זה הזמן באמת להתחיל ללמוד, או שכדאי לחכות עם זה קצת כדי לא לעשות טעות, להחליט מהר מדי, ואח"כ להצטער על כך. לפעמים עדיף לא למהר כדי לא לבחור בחירות לא נכונות. אני חושבת שאף אחד מבחוץ, ובטח אנשים שלא מכירים אותך, לא יכולים להגיד לך מה לעשות. אני מציעה לך או ללכת ליעוץ (יש אנשים וחברות שמיעצים לאנשים מה כדאי להם ללמוד ומה מתאים להם או אפילו פסיכולוגים) או לעשות מחקר קצר עם אנשים שעוסקים במה שאת רוצה ללמוד, כמו דיאטנים/רופאים/נטורופתים וכו', ולנסות להתרשם מהמקצוע. אבל אל תשכחי שכל מי שיגיד לך מה הוא חושב על המקצוע שלו, מדבר מהמקום שלו, ולא יכול לדעת מה באמת מתאים לך. אני התחלתי ללמוד משהו, ואחרי כמה שנים הבנתי שאני לא לומדת את הדבר הנכון. הטעות שלי היתה שתחלתי ללמוד מוקדם מדי. אבל תמיד אפשר לשנות החלטות, ובאמת פרשתי באמצע, והיום אני לומדת תזונה. יש המון מקצועות פרא-רפואיים שנותנים לך את האפשרות לטפל ולעזור לאנשים, וכן יש בהם תארים (צריך לברר איזה אוניברסיטה מלמדת מה). יש המון סוגי עזרה וטיפול. למשל, דיאטטיקה, פיזיותרפיה, ריפוי בעיסוק, נטורופתיה, קלינאות תקשורת ואפילו פסיכולוגיה. אם רפואה זה משהו שבאמת חשוב לך, ואת יודעת שזה מה שאת באמת רוצה, ולא שזה מה שאת חושבת שאת רוצה רק כי זה היה החלום שלך (לפעמים דברים משתנים כשגדלים), תעשי כל מה שאת יכולה כדי להגשים את החלום, אבל אולי כדאי לחשוב קודם, אם זה באמת החלום. מקווה שעזרתי...

07/01/2006 | 19:21 | מאת: בלה אגמון

שלום לך. תזונאית אינה רופאה. את יכולה לשלב וללמוד לימודים אקדמיים דיאטנית קלינית בשילוב מדריכת ספורט וכמובן גם לשלב לימודים שונים של תהליכי שינוי כמו אימון אישי, פסיכותרפיה בצורותיה השונות . בארצות הברית יש הכשרה מיוחדת של מחנכת לאורח חיים בריא אבל בארץ אין משהו מסודר. בכל אופן תתחילי ותשתלמי בהמשך

מנהל פורום הרזיה ללא דיאטה