בתי בת ה-7וחצי

דיון מתוך פורום  הרזיה ללא דיאטה

31/12/2005 | 12:49 | מאת: איריס

בתי בת 7 וחצי שוקלת בערך 40 ק"ג בחצי השנה האחרונה עלתה במשקל בטירוף בערך 6-7 ק"ג כל הזמן אוכלת מה עושים? אני מודאגת מאוד אודה מראש לתגובתך איריס

02/01/2006 | 10:40 | מאת: בלה אגמון

איריס היקרה שלום. את מודאגת בצדק. בתך בעודף משקל גדול ,ועליה כל כך חדה במשקל תוך זמן קצר מצביע על בעיה. השמנה היא מחלה חמורה מאד גם בפן הנפשי וגם בפן הפיזי שלה ועלולה לגזור על בתך חיים של סבל רב וחוסר הגשמה של פוטנציאל העצום שללא ספק קיים בתוכה. היא בגיל האדיאלי (גיל החיביון) לטפל בבעיה זו. עליך להתגייס ובפירוש להציל אותה ,וזה אפשרי!!! מה עושים? חובה להתיחס לזה כאל פרויקט משפחתי והוליסטי. עליך להבין שהשמנה של בתך היא סימפטום למשהו עמוק יותר . זה בדרך כלל שילוב של חוסר איזון - פיזי, ורגשי. יש לטפל בבעיה גם בצד הפיזיולגי שלה - חינוך להרגלי אכילה משפחתיים בריאים, חינוך לפעילות גופנית מוגברת, צימצום פעילות פאסיבית (מחשב, טלוויזיה). וכמובן גם בצד הנפשי - להבין את המצוקות שבתך שרויה בהם ולנסות לעזור לה. יתכן שכדאי לבדוק אפשרות של טיפול משפחתי או טיפול אישי עבורה (טיפול באומנות, פסיכודרמה) . יש כיום קבוצות מצוינות המשלבות תהלכים של תזונה יחד עם פיעלות. קבוצה היא מקום אדיאלי לילד לרדת במשקל בלי שהוא מרגיש חריג ויוצא דופן. אני מאד מזהירה אותך - אל תעשי לה דיאטה - זה מסוכן ועלול לגרום לבעיות רבות מאד בעתיד. רק תהליך נכון של איזון שהוא הרבה יותר ארוך ומורכב מדיאטה אבל הרבה יותר טוב ומומלץ. אשמח מאד לכוון אותך גם בטלפון אם תרצי . את מוזמנת להתקשר - 0528303005

מנהל פורום הרזיה ללא דיאטה