שאלה ללאה ולבלה
דיון מתוך פורום הרזיה ללא דיאטה
כבר די הרבה זמן קוראת כאן בפורום ויש לי עכשיו שאלה. אני אחרי שתי לידות. עברה שנה מהלידה האחרונה.אני עדיין מניקה מלא. כמעט וחזרתי למשקל מלפני ההריון ואני שמחה על כך.(מבלי להתערב. אוכלת כמו שהגוף מבקש ואין אצלי אכילה רגשית.) א ב ל...הצטבר אצלי שומן בבטן ובמותניים. שאר הגוף רזה כשהיה ורק הבטן גדולה הרבה יותר משהיתה כך שבגדים לא נסגרים עלי. אני יודעת בוודאות שזהו שומן ולא רק שרירים חלשים מההריונות. אגב, אחרי הלידה הראשונה לא נשאר לי כזה שומן בבטן. אני לא מאמינה בדיאטות ובטח אחרי שקראתי כאן, ממש לא מאמינה בהן ואין לי שום כוונה להיכנס לעולם הדיאטות החסר תועלת ומזיק אבל- מצד שני-זה מאד מפריע לי. כמה זמן אמשיך להחזיק בארון מלתחה שלמה שאני כ"כ אוהבת אבל כבר לא יכולה ללבוש? (כל הזמן אמרתי לעצמי"טוב, עברו רק 3 חודשים מהלידה זה עוד ירד..." "נחכה עוד קצת"...אבל, די. עברה שנה. יכול להיות שלוקח לגוף כ"כ הרבה זמן להתאזן ולתאושש מהלידה ולחזור לעצמו??אשמח לקבל תשובה לשאלה זו. שאלותי: 1) יכול להיות שאני אוכלת אותו הדבר ועכשיו זה מה שהגוף פיזית צריך..? כמו שבהריון הוא מתמלא זמנית? ואולי זה פשוט ירד לבד מתישהו? כי ממה שהבנתי מהקריאה כאן, יכול להיות שארעיב את עצמי והגוף הוא חכם ופשוט יחסוך בהוצאת האנרגיה ולא ירזה. אז אולי, הגוף שלי זקוק ל"רזרבה" הזו היום, כי אני עוד מניקה מלא כי-אין לי מושג למה, ופשוט הוא יתאזן לבד? 2) יכול להיות שבאמת הכל בראש. כלומר-בפועל, מעשית, אני לא מתערבת ואוכלת כמו אדם רזה אבל במחשבות שלי על גופי-אני כל הזמן חושבת:"נו, מתי תרזה כבר? מתי ירדו השומנים האלה בבטן? אף פעם לא הייתי ככה? אולי הלחץ המחשבתי הזה, זה מה שגורם לי להישאר עם העודפים מההריון?? אגב,בכל זאת, ניסיתי לשבת עם עצמי ולהיזכר איך אכלתי ומה אכלתי אז..כשהייתי עם בטן רזה ושטוחה ובאמת-אותו הדבר כמו היום.אז איך,אני לא מבינה? סליחה על השאלות הארוכות אבל באמת שאין לי את מי לשאול ואני ממש לא רוצה לפנות לדיאטנית רגילה שתשב איתי על התפריט שלי... אשמח לקבל תשובות.
קראתי מה שכתבתי ויש לי הבהרה שאולי חשובה. כשכתבתי "כשהייתי עם בטן רזה ושטוחה" לא התכוונתי ללפני הלידות. אני לא מצפה לחזור לגוף שהיה לי לפני שנכנסתי להריון הראשון. לא, אין לי אשליות! באמת שלא. אחרי הלידה הראשונה נשארה לי הבטנונת הקטנה שהיא תוצאה של ההריון והלידה. בכל זאת עברתי הריון ולידה. נראה לי נורמלי שהבטן לא שטוחה ממש. אבל לא היה לי שומן נשפך בבטן כמו היום. בגלל שאחרי הלידה הראשונה הייתי מאד שלמה ומרוצה מגופי ומחזרתו לעצמו. היום אני שואלת את עצמי-אם היום זה לא ככה, והתנאים הפיזיים-אכילה וכו'..אותו הדבר, אז מה קורה כאן? ועכשיו אני חוזרת על עצמי עם 2 השאלות ממקודם: 1) אולי זה הטבע? אחרי 2 לידות נאגר אצלי שומן בבטן כמו אצל אימי וזהו. זה המבנה שלי כאישה אחרי 2 לידות ויש להשלים עם זה? 2)או שהלחץ המחשבתי שלי, כאמור גורם בצורה רוחנית כזו...לגוף להגיב בחוסר חזרה לעצמו?
גם לי יש כמה ק"ג עודפים מהלידות. והתמלאתי באגן ובבטן אבל אין מה לעשות ולהלחם בטבע.לא נשאר לנצח רזות כמו נערות.אולי פשוט תשלימי, תקבלי את גופך ותאהבי אותו כך?
בוקר טוב נועה מ. אין צורך להתנצל. במה זו נועדה לאפשר לך ולאחרים לשאול. איש, איש בסגנונו ובדרכו. מותר לך לשאול שאלות קצרות וגם ארוכות. נועה ברצוני לשאול שאלה: מהיכן הבטחון הרב שצורת הגוף המשתנה היא תוצר של אגירת שומן עודף ולא התרופפות של חגורות השריר באזור זה (שבו בדיוק התקימה התרחבות אדירה ורפיון שרירים, בפעם השניה)? ממתינה לתגובתך יום יפה לך שלך לאה פינטו
זה ממש נראה כמו שומן. קצת קשה לי להסביר בכתב... בחודשים הראשונים אחרי הלידה היתה לי בטן בולטת כזו של שריר רפוי. לפני כמה חודשים זה ירד בעקבות התעמלות שחזקה ממש את השרירים וכן-הזמן ומנוחה שעזרה לגוף לשקם את עצמו