מה עם חשק למתוק כששבעים???

דיון מתוך פורום  הרזיה ללא דיאטה

27/04/2008 | 15:14 | מאת: ***

החלטתי לנסות..זה נראה לי כמו חלום שאני מאוד רוצה שיתגשם.בת 20 עם עבר של אנורקסיה ובולמיה אובססיבית וכפייתית בכל הנוגע לאוכל...מקווה מאוד שזה ישתנה. מה עם המתוק? אם אני לא רעבה אבל פשוט בא לי משהו מתוק או שפשוט מציעים לי משהו טעים..מה לעשות? מצד אחד אני לא רעבה..מצד שני אני רוצה לאכול את הדבר המסויים או שיש לי חשק למתוק. האם זה עדיין הראש של הדיאטות ובתהליך זה יעבור? האם זה טבעי שיש את החשק הזה בלי כל קשר לרעב?

27/04/2008 | 15:57 | מאת: בלה אגמון

חשק למתוק הוא צורך בידיוק כמו כל צורך אחר - לישון, לבלות עם חברה, לאכל. כשמבכבדים את הצרכים של הגוף והנפש שלנו מגיעים לאזון המיוחל, כשלעומת זאת מתכחשים אלהם מנסים להדחיק או לברוח אז הם מתעצמים ומשטלתים עלינו. אם תתיחסי כך אל הצורך במתוק את פשוט תכבדי אותו , תמלאי אותו מתוך מגע מלא (מיומנות שחשוב ללמוד תוך כדי התהליך של הרזיה ללא דיאטה) הצורך יעזוב אותך במהירות. אם לעומת זאת תנסי להתכחש אליו או לברוח הוא יגדל. החכמה הגדולה היא לדעת לזהות נכון האם זה אכן צורך למתוק או אולי זה צורך אחר שאני מפרשת לא נכון. מקווה שעזרתי, בברכה, בלה

30/04/2008 | 15:53 | מאת: מיטל

גם לי יש צורך כזה..מבלתי נסבל אני צורכת מתוק והרבה. אז מהי התשובה לאכול מתוק אולא?

מנהל פורום הרזיה ללא דיאטה