פגישת מחזור

דיון מתוך פורום  הרזיה ללא דיאטה

15/12/2007 | 10:50 | מאת: אלונה

שלום לכן, בחודשים הספורים שבהם אני קוראת בפורום, חלו בחיי שינויים עצומים. העפתי מהבית מוצרים עם שמות מדכאי תאבון ומדכאי שמחת חיים כמו לחם קל, טונה במים, יוגורט 0% שומן, סוכרזית, פריכיות וכו', ומילאתי אותו באוכל טעים ושמח, שמשביע את הגוף ואת הנשמה. למדתי שאם אני אוכלת מהתחלה בדיוק את מה שבא לי, אני שבעה ומסופקת, ולא חושבת בכלל מחשבות מסכנות ומקופחות שקשורות לאוכל. הפנמתי שאם אני אוכלת מיד כשאני מרגישה רעב ולא מחכה עד שארגיש שאני גוועת, אין לי בכלל התקפי זלילה משוחררי רסן. לפני שבוע קניתי ג'ינס במידה 38!!!! על כך אני מודה לכן בחום, תשובותיכן והסבריכן המושקעים עוזרים לי עד מאוד. ואז... קיבלתי הזמנה לפגישת מחזור שתיערך עוד 3 שבועות. האימה האולטימטיבית: אנשים שזוכרים אותי מכיתה י"ב, כשהייתי רזונת ונערית... בררררר..... אני יודעת שאני בדרך הנכונה, ואני יודעת שקיצורי דרך רק מאריכים את המסע, ואני יודעת שמשקל הגוף אינו חזות הכל, אבל כל כך חשוב לי להיראות שם נפלא... וכדי להיראות כך, עלי לרזות "אינסטנט" עוד 3-4 ק"ג. אני יודעת לעשות זאת בדרכים הישנות והרעות, של הרעבה עצמית ומשטר ספורט רצחני, אבל כל כך כל כך מחפשת דרך שתזיק לי פחות... יש עצה?

15/12/2007 | 11:56 | מאת: לאה פינטו

שלום אלונה. ראשית, רב תודות על השיתוף המלבב. כל תובנותייך חכמות , חשובות ונכונות. אחת התובנות שאני רוצה להכניס למסגרת מאירת עיניים היא: הגוף מרזה בקלות כשאנו זורמים איתו ומשחררים אותו מחשיבה מלחיצה ומגבילה. מסכימה? אם כן, מה יקרה עכשיו כשאת מביעה רצון לכפות עליו קצב? נראה לי שאת כבר יודעת. ובשם מה? מה שקורה כאן הוא שעוברת במוחך מחשבה מסויימת אשר מייצרת רגש של אי נוחות המפעיל רצון לעשיית אינסטנט. התוצאות שלו, ידועות לך. המחשבה היא: "אני לא רזה מספיק, אני לא נראית מספיק טוב" ואם זה "לא מספיק" אנו לא יכולים להיות מרוצים. התחושה היא של אי נוחות רבה ואי קבלה של עצמך בתהליך של שלום עם גופך. את נותנת לאחרים, לנסיבות חיצוניות, להפריע לך לבנות את עצמך ואת ביתך...בשם תדמית שהיא פרי דמיונך גרידא. כיוון שאת ורק את קבעת ש"זה לא מספיק" הייתי מציעה לך לנהל שיחה קטנה עם המחשבה הזו ועם הנחות היסוד שלה, ערערי על הקביעה האוטומטית הזו בשאלות פשוטות כמו: מה זאת אומרת "לא מספיק"? "לא מספיק" למה? ולא פחות חשוב..."אז מה זה אומר?" שימי לב למה שאת שומעת מתוכך. זה יכול להיות: "אם אני לא מספיק רזה ...אז לא יאהבו אותי" או "...אז לא יעריצו אותי" או "אז יחשבו שאני...מה?" האם כל אלה אמת? ואם כן, אז מה יקרה? שאלי, שאלי, שאלי. אל תקבלי שום מחשבה כברורה מאליה. אל תתני לשום חשיבה בהקשר זה לנהל אותך מבלי שתהיי מודעת אליה. זהו חלק מאוד מהותי בגישת ההרזייה ללא דיאטה. זה החלק שעובד עם הראש. אני נותנת לך כאן כיוון כדי לעורר הבנה ומחשבה ויודעת שזהו תהליך לא פשוט, בודאי לא כשהוא נעשה לבד. אך זוהי צורת העשייה בתהליך הזה. ובקטנה לסיום יקירתי - פעם נשאל איזשהו ידוען מהי אישה יפה בעיניו. אוזניי התענגו על תשובתו, שהיתה: אשה שיודעת שהיא כזו. אם את מרגישה טוב עם גופך כרגע (מידה 38, זה וואוו), דעי את התחושה הכיפית הזו, התחברי אליה, דעי את ההרגשה הנפלאה הזו וצאי בגאון אל העולם. ותרי על ההשוואה לאחרות ולמי שהיית, היא איננה משרתת אותך. הכירי במי שאת עתה והיי גאה. בן אדם חכם (בעלי, אגב) אמר לי פעם, "זה לא משנה מה תלבשי, זה לא משנה אם את 3 ק"ג יותר או פחות, שימי חיוך שבא מהלב ואת נראית מליון דולר." אימצתי, בחום וממליצה באהבה. יקירה, שימי את הפוקוס הנכון על פגישת המחזור. את הולכת לפגוש אנשים יקרים (מי יותר ומי פחות), את הולכת להתענג על חוויות הנעורים, את לא הולכת לעלות שם על מסלול ולקבל ציונים. תני לפגישה הזו את המקום הנכון בחייך. אל תתני לארוע זה להפריע לך, אפשרי לו לגרום לך נחת והנאה. זוהי המטרה ולא אחרת. זהו אמנם מפגש עם אנשים השייכים לתקופת נעורייך, אך אף אחד שם לא יראה אותו נער או אותה נערה וגם ממך זה לא נדרש. הביאי את עצמך במלוא הדרך מתוך כוונה לחוות מפגש של פעם (או פעמיים, כי שלוש זה כבר ממש מוגזם) בחיים. דעי את עצמך כאשה יפה, באשר את. בחיבוק גדול שלך לאה פינטו

מנהל פורום הרזיה ללא דיאטה