התהליך שלי-שיתוף

דיון מתוך פורום  הרזיה ללא דיאטה

11/10/2007 | 05:27 | מאת: גילה

קורים לי דברים מעניינים מאד שרציתי לשתף בהם ראשית מאד השתכנעתי מהגישה של הרזיה ללא דיאטה וקיבלתי על עצמי באומץ רב לערוך ניסיון על עצמי ולהפטר מהראש הדיאטטי אני מוכרחה לציין שזה לא היה קל אבל הכרחי ביותר ראשית נפטרתי מהלחם קל סוכרזית ואוכל בריאותי והתחלתי בתהליך של שחרור אמיתי אכלתי כל מה שרציתי גם מרעב וגם מרעב רגשי, הייתי מודעת לכך שאני אוכלת רגשית אך סרבתי בתוקף לשפוט או לבקר אותי על כך. כן אכלתי פיצה, בורקס עוגות וכל מה שנחשב אסור, ותמיד הבנתי את עצמי ונתתי לעצמי כל מה שאי פעם החסרתי בשלב זה עדיין הרגשתי חוסר יכולת להפרד מהמשקל אך הזכרתי לעצמי שאני בתהליך וגם זה יגיע רק כשאהיה מוכנה לכך, לא דקה לפני- כן בלי שום כפייה, הייתי נשקלת כל יום וצופה איך המשקל עולה לו כן- עליתי 3 ק"ג לא נבהלתי- למדתי להסתכל על העליה כמשהו זמני וכחלק מתהליך הריפוי שלי והזכרתי לעצמי שאני הורסת תשתית ישנה כדי לבנות חדשה וזה תהליך שדורש זמן הרי גם לא קלקלתי ביום אחד אלא בשנים של דיאטות .בטחתי בעצמי שמתישהו העליה תעצר ולא אשמין בעשרות קלוגרמים. סרבתי להתחיל דיאטה נוספת רק בגלל העליה שהאמנתי שהיא זמנית. תוך כדי נהנתי מהרגשת החופש מכבלי הדיאטה ונהייתי מודעת לכמה שאני מפסידה כשאני בדיאטה ואז הרגשתי מוכנה לאתגר נוסף- החבאתי את המשקל פתאום הרגשת השחרור התעצמה מאד פתאום קיבלתי את עצמי יותר ושמתי לב כיצד כבר כל אותו אוכל אסור" לא מושך אותי יותר כי הוא שם תמיד. פתאום אכלתי באמת כשאני רעבה וזה היה כל כך נעים להרגיש חופשיה מהאוכל יכלו לעבור שעות רבות בלי כל צורך שלי באוכל נדהמתי לגלות כמה מעט הגוף שלי דורש פתאום במקביל נוצר זמן רב-שאותו בחרתי למלא בדברים שאני אוהבת לעשות פתאום נהייתי מודעת יותר למה כיף לי לעשות ומתי הזמן המתאים בשבילי לכל דבר גיליתי שמאד טוב לי לבלות הרבה מזמני עם המשפחה ושזה משמח אותי להקשיב הרבה לילדי, וגיליתי כמה הפסדתי כשהראש שלי עסוק היה בדיאטות גם הזוגיות השתפרה וכל מערכות היחסים שלי שהם כניראה מראה למערכת היחסים האוהבת שאני מנהלת עם גופי פתאום לא כל כך חשוב לי כמה קלוגרמים ארד אני יודעת שאני מרזה גם בלי להשקל וההרגשה הטובה שמלווה אותי מוכיחה לי שאני בדרך הנכונה אני מבקשת מכן בנות -תפסיקו עם הדיאטות אתן לא מתארות לכן מה אתן מפסידות נדמה לכן שאתן בשליטה- כי זו ההרגשה של להיות בדיאטה אך זו שליטה מדומה וכוזבת, השליטה האמיתית היא בחופש לבחור בעצמכן מתי לאכול מה לאכול וכמה תוך כריתת ברית שלום עם גופכן ונפשכן, אוהבת,שבוע מקסים ונטול דיאטה גילה.

11/10/2007 | 06:17 | מאת: לאה פינטו

בוקר טוב גילה רק מי שמרשה לעצמו להתמסר לדרך ומגלה חמלה כלפי אי הנוחות הזמנית, יגיע אל ההצלחה וההישג (בכל תחום). ומשם....הכל נראה אחרת. כל מילה בסלע. שליטה אמיתית מגיעה רק ממרחב של בחירה חופשית. ובחירה חופשת יכולה להתממש רק כאשר אנו חושפים את עצמנו למרחב רב של אפשרויות.(הכל מותר והכל בסדר) כל נסיון שליטה אשר מגיע ממקום של הגבלה מוכתבת מן החוץ, יתגלה כחלש. מה שמוביל רבים לחשוב שהבעיה היא עם כח הרצון שלהם או המשמעת העצמית שלהם. וזה מזין ומטפח את דפוס השיפוטיות והאשמה שלא תורם דבר ואפילו מזיק. יישר כח, גילה. ברגע שהרשית לעצמך לקבל את מה שיש בהווה, ללא שיפוטיות וביקורת, יצרת את האוירה ההנכונה לתהליך פורה. מחזקת אותך בדרכך הנכונה מאוד. שלך בהנאה רבה לאה פינטו

11/10/2007 | 09:38 | מאת: גילה

11/10/2007 | 10:17 | מאת: ענת

שלום גילה, אני עוברת תהליך דומה לשלך בשנתיים האחרונות. עליתי 8 קילו ולא 3 אבל התחושות מאוד זהות. כמה זמן נמשך כבר התהליך שלך? ענת

11/10/2007 | 13:06 | מאת: לאה פינטו

צהריים טובים ענת ראשית הרשי לי לחזק אותך בבחירתך ללכת בדרך שפויה ומכבדת זו. מה שחשוב לי לציין בפנייך הם שני דברים: 1. ראשית, לא חייבים לעלות במשקל בתהליך הזה. אם כי שום אסון לא קרה וכפי שכתבתי לגילה, הכלת אי הנוחות היא מיומנות לכשלעצמה ובעלת חשיבות רבה. 2.אכן, לכל אחד ואחת הדרך אותה הם צריכים לעבור כתלות במקום בו הוא מתחיל (ואין כוונתי למשקל התחלתי), לכן אין זה רלוונטי כמה זמן לקח לאחד וכמה לאחר. מיקוד בתהליך האישי על רבדיו השונים, חיוני להצלחה. אשמח אם תתארי את אשר את חווה במהלך השנתיים האחרונות..אם בא לך, כמובן. שלך באיכפתיות רבה לאה פינטו

11/10/2007 | 13:22 | מאת: גילי

היי גילה, רק אתמול הכרתי את השיטה והתחלתי בתהליך. תודה לך גילה על מילותייך החמות ועל השיתוף.

11/10/2007 | 16:35 | מאת: גילה

התהליך שלי נמשך כשנתיים וחצי כאשר בשנתיים הראשונות התוודעתי לשיטת הרזיה שפויה של סמדר פרגר מאז הפסקתי לעשות דיאטות והמשקל עלה מעט והתייצב למשך שנתיים אבל עדיין הראש הדיאטטי ניהל אותי כי הייתי עסוקה בגבולות החיצוניים של שמירה על אחוזי שומן וספורט די אינטנסיבי ומבחינתי זה עדיין שימר אצלי מנטליות של דיאטה אם כי נעשיתי מודעת יותר לרעב פיזי ורגשי ושחררתי -נתתי לעצמי לשבוע ולפני חצי שנה גיליתי את השיטה הזו שבה יש שחרור לגמרי לא חייבים לעשות ספורט אין הגבלה של סוגי מזון השחרור ממנטליות דיאטטית הוא מושלם בשלב זה של שחרור נוסף הרשתי לעצמי לעלות עוד קצת ואני עכשיו מיוצבת ומאמינה שתוך יצירת מרחב של אימון והתנסות אגיע גם לירידה הכל באהבה וקבלה ללא מדידה של זמן ותאריכי יעד מקווה שעזרתי המשך יום טוב גילה

11/10/2007 | 19:37 | מאת: דיאנה

שלום לבלה וללאה המדהימות שמי דיאנה אני בת 18 אני חדשה פה בפורום לפני שבוע נכנסתי לפורום והתלחתי לדפדף ולקרוא והבנתי עד כמה שאני טעיתי בחיי מגיל צעיר התעסקתי בכל מה שקשור לתזונה עשיתי מלא דיאטות תמיד לא הייתי מרוצה מגופי תמיד היו לי טענות שהגוף שלי לא נראה טוב שאני צריכה לרזות עוד 3-4 ק"ג כל הזמן אותן טענות הייתי תמיד סופרת קלוריות אני יודעת בעל פה כבר כמה קלוריות יש בכל מאכללל ואיי זה היה סיוט אני מדברת בלשון עבר כי אני לגמרייייייי לא בראש של דיאטות עכשיו פתחתם לי דלתות חדשות במוחי הקטן חח באמת עכשיו אני יותר רגועה עם עצמי טוב לי עם עצמי אני לא משתגעת "ואיי כמה אכלתי" "כמה קלוריות אכלתי" וכו' עכשיו אני לגמרי יותר רגועה ואוכלת יותר נכון משתדלת לאכול מתי שאני רעבה באמת ומרגישה צורך לאכול ומנסה ללעוס לאט ולא לטרוף כאילו אין מחר והשבוע גם ראיתי כתבה על "דיאטה ללא דיאטה" שגם שם בלה אגמון כותבת את דעתה בקיצור אני רוצה להגיד לכן שאתן מדהימות ואני מקווה שאני יצליח לרדת לבד בלי להיות מתוסכלת ולספור קלוריות ולהרגיש רעע אני יתן לחיי לזרום ויותר להעריך את גופי תודה לכן אוהבת דיאנו'ש

מנהל פורום הרזיה ללא דיאטה