יש לי שאלה בסיסית

דיון מתוך פורום  הרזיה ללא דיאטה

08/09/2007 | 08:17 | מאת: ירון

השאלה שלי היא מה קורה כשמורידים במשקל,לאן נעלם השומן שהגוף איבד? האם הוא יוצא בצואה? בשתן? זו תעלומה רצינית בשבילי. תודה

08/09/2007 | 17:20 | מאת: לאה פינטו

שלום ירון ראשית בוא נעשה אבחנה בסיסית בין ירידה במשקל לבין הרזייה. המספר המופיע על מאזני השקילה משקף את מסת הגוף הכללית. זהו משקל גופך על כל מרכיביו - שרירים, מים, עצמות, רקמות רכות (לב, כליות, ראות, כבד וכ"ו), שומן ועוד. אחד המרכיבים המשפיעים ביותר על תנודות במסה הכללית הזו הם המים, ולא השומן כמו שרבים חושבים ומאמינים. הרזייה, לעומת זאת, משמעה צמצום מסת השומן, בלבד. צמצום מסת שומן יתבטא קודם כל בהיקפים, בנפח. השפעת מסת השומן על המשקל הכללי נמוכה בהשפעה למשק הנוזלים. כשאתה מבקש לרזות, כלומר לצמצם את מסת השומן שלך, כדאי שתתמקד בהיקפיך ולא במשקלך הכולל. אני מעדיפה לראות אנשים שיורדים בהיקפים ופחות במשקל. ירידה משמעותית במשקל מדי שבוע מעידה על שינוי במשק הנוזלים, משמע, איבוד שרירים ונוזלים ולא שומן. ולתעלומה... השומן הוא מקור אנרגיה שמאוחסן היטב ברקמת אדיפוס התת-עורית. בתהליך הרזייה נכון, הגוף מנצל את השומן האגור לצרכי האנרגיה היומיומיים שלו תוך תהליכי חמצון ("שריפה"). שומן אינו מופרש בצואה. בצואה מופרשת פסולת שלא נספגת אל הגוף בתהליך העיכול. שומן אינו מופרש בשתן. השתן הוא דרכו של הגוף להפריש מרכיבים מיותרים, כגון מינרלים שונים ותוצרי פסולת של תהליכים ביולוגיים, החוצה. וזאת באמצעות סינון הדם בכליות. השומן שאתה מאבד בתהליך הרזייה הוא שומן שמנוצל לצרכים אנרגטיים. מולקולות השומן נכנסות למעגלים מטבוליים שהופכים אותן ל- ATP. ה- ATP היא מולקולת האנרגיה של הגוף, משונעת לתאי הגוף השונים ומאפשרת להם לפעול (מספקת אנרגיה). זה היה שיעור ביולוגיה על קצה המזלג. מקווה שהתעלומה נפתרה. שנה טובה וחג שמח שלך לאה פינטו

09/09/2007 | 08:28 | מאת: ירון

השאלה נותרה בעינה. אם בתהליך הרזיה הגוף משתמש בשומנים לאנרגיה, כיצד מתבצעת הירידה הכללית במסת הגוף? לא הבנתי איך פיזית "יוצאת" מסת משקל מהגוף? האם כאשר אני מוריד בהיקפים והשומן משמש כמקור אנרגיה לגופי, האם אני מאבד מהמסה דרך הפרשת נוזלים? הסברת שכשעושים דיאטה מאבדים משקל של נוזלים ושרירים אך מה מאבדים כשמורידים בהיקפים והשומן משמש לאנרגיה? תודה מראש.

מנהל פורום הרזיה ללא דיאטה