שאלה

דיון מתוך פורום  הרזיה ללא דיאטה

24/08/2007 | 10:09 | מאת: שירה

אני קוראת את הפורום בקביעות ומאוד נהנית ומבינה לגמרי את השיטה שלכן. אבל עדיין יש לי שאלה שמטרידה אותי. ברור לי שמותר לאכול הכל. אבל בכל מקום שומעים על כאלה שמפחיתים באכילת פחמימות. השאלה שלי היא מה לגבי העניין הזה של אכילת פחמימות, כלומר הרי כן יש אמת בעובדה שפחמימה היא סוכר שעודף ממנו בגוף הופך לשומן, ויש אנשים שעודף האינסולין בגוף גורם להם לרצות עוד ועוד פחמימות. לא עלול להיות מצב שאני אוכלת נניח אורז או תפוח אדמה ואח"כ בעצם הגוף ידרוש עוד ועוד. מה שאני מנסה לומר זה אולי כן יש משהו במגמה הזו של למזער את כמות הפחמימות ? כי כל הזמן יש בי את החשש, פחד כזה, ואולי סתם אמונה שפחמימות יגרמו לי לאכול עוד פחמימות ובסופו של דבר לא אצליח לרזות. מקווה שהבעיה שלי (ואולי זה רק בעיה במחשבות..) ברורה. תודה רבה על פורום מקסים...

24/08/2007 | 10:25 | מאת: בלה אגמון

שלום לשירה המקסימה. ראשית אני שמחה שאת נהנית מהפורום. עכשיו לשאלתך. אנחנו מאמינות שאין מזון טוב או מזון רע וחלוקת מזון לגורמים עושה רק נזק. גופנו זקוק לפחממות כי זה דלק חיוני לתאים שלו. אם תקשיבי היטב לגופך הוא לא יבקש ממך עוד ועוד - בשביל מה לו? זה כמו שלא תכנסי לשרותים כי תפחדי שתרצי עוד ועוד להתפנות - זה הרי לא הגיוני. לא עודף האנסולין גורם לאכילה מוגזמת של פחממות אלא תפיסות ואמונות מוטעות. לתת לאינסולין את הכח להתנהגות שלנו גורם לנו להיות קורבן חסר אונים שלו ולא מאפשר לנו לקחת אחריות על התנהגותנו ובחירות שלנו. כי אם יש לי אינסולין גבוה בדם אז הוא יגרום לי לאכל בלי סוף ולהשמין ולי אין מה לעשות בעניין הזה. בקשר למגמות הן אין סופיות ומתחלפות חדשות לבקרים. כל פעם יש בשורה חדשה שמתיישנת תוך זמן קצר ומפנה את מקומה למגמה הבאה בתור. מקווה שזה מספיק ברור, אם לא תשאלי ונשמח לענות לך.

מנהל פורום הרזיה ללא דיאטה