כבר לא יכולה יותר!!

דיון מתוך פורום  הרזיה ללא דיאטה

01/07/2007 | 11:54 | מאת: מיואשת

אני חייבת עזרה! אני בדרך לחיים חדשים ובריאים ועד עכשיו הכל היה בסדר אבל בזמן האחרון זה נהיה קשה כל כך יש סביבי המון פיתויים ואני פשוט לא מצליחה לעמוד בפניהם! אני חייבת ללמוד איך לחיות בריא ונכון ולא להיות אומללה! אני ממש רוצה להתחייב לכל החיים ולנהל אורח חיים בריא אבל אני לא יודעת איך ואני מרגישה שאני הולכת להישבר, כל יום הופך למאבק וזו לא הדרך שבה אני רוצה לחיות עד סוף החיים שלי כי לא טוב לי ככה! אני רוצה למצוא את הדרך להיות בריאה ומאושרת ולאהוב את דרך החיים הזאת ובלי להתייסר מול מאכלים אהובים ולנסות להילחם בזה כי אז אני תמיד מפסידה וזוללת בלי הכרה! אני יודעת שאני לא בדרך הנכונה כי אני לא יודעת לשלוט בעצמי ואני רוצה להיות מסוגלת ללכת למסיבות ולאירועים בלי להתייסר מול המזנון! אני חייבת למצוא את הדרך לצאת מזה אחרת אני אחזור להשמין ואני לא רוצה לחזור לאיך שהייתי פעם! אני פשוט מכורה ולא מצליחה להיפטר מזה! בבקשה תעזרו לי!

01/07/2007 | 13:38 | מאת: לאה פינטו

למיואשת שלום. יאוש היא האופציה הקלה בחיים. היא מרגישה נורא ואיום ובכל זאת, משום מה, קל לבחור בה. האבחנות שלך בנוגע לאופן בו את חיה את חייך כרגע לעומת האופן בו את רוצה לחיות את חייך, הן בדיוק האבחנות שעושה הגישה של הרזייה ללא דיאטה לעומת גישת הדיאטה. יקירתי, אל תבזבזי זמן ומשאבים על יאוש ודאגה. השקיעי את הזמן והמשאבים שלך במציאת פתרון הולם. לעניות דעתי, הגעת למקום המתאים. וזאת עלייך לדעת, תצטרכי לעבוד ולשנות (בליווי ובהנחייה, באמצעות תהליך אישי מובנה), אולי גם תצטרכי להזיע קצת. אך יהיה זה כאין וכאפס אל מול הפחדים והתסכולים שאת חווה היום. גישת ההרזייה ללא דיאטה שמה לה למטרה ליצור את השינוי מבפנים, ברמת החשיבה, התפישה, ההבנה וההתייחסות שלך לכל רבדי מי שאת. בגישה זו תלמדי לחיות עם גופך באהבה ובהרמוניה, תלמדי לשתף עימו פעולה למען השגת מטרה משותפת לשניכם (להיות רזים, נינוחים ובריאים בגוף ובנפש). תופתעי לראות איך גופך מגיב לך, לו רק תתני לו יחד ותתיחסי אליו כאל פרטנר ולא כאויב. תופתעי עד כמה המזון יתחיל להתגמד בחייך. יש "פיתויים" בחייך. כי את יצרת אותם (ואת לא אשמה כי זהו הלך הרוח הדיאטטי). כל דבר שתודעתית תנסי למנוע מעצמך ולהגביל יהפוך לסוג של "חטא" "פיתוי". ככה לא חיים אנשים רזים. כרגע את מנסה לייצר כסות רזה למהות שמנה. זה לא יחזיק מים ולצערי חששותייך הם מציאות חייהם של רבים. בתהליך הרזייה ללא דיאטה, ההתייחסות היא אישית ומתאמנים לפיתוח מיומנויות רלוונטיות ליצירת חיים רזים. אל תעמיסי על עצמך אשמה וקחי אחריות על מה שלא עובד בשבילך. לכי בדרך אחרת של למידה ואימון (לא ספורטיבי) שלך לאה פינטו

מנהל פורום הרזיה ללא דיאטה