אני מרגיש שינוי אבל לא בטוח

דיון מתוך פורום  הרזיה ללא דיאטה

12/05/2007 | 11:55 | מאת: עמית

שלום פרסמתי כאן שאלה לפני מספר שבועות והתחלתי להקשיב לגוף שלי אני יורד לאט ומרגיש טוב עם זה. אני עדיין לא בטוח במה שאני עושה ומרגיש שאני מפספס משהו, מעבר ללהקשיב לגוף יש עוד משהו? איך מחדדים את ההקשבה? במידה ואני לא עושה הרבה פעילות גופנית יש סיכוי להמשיך לרזות? אשמח לקבל סקירה קצרה תודה עמית

12/05/2007 | 15:43 | מאת: לאה פינטו

היי עמית. מה אתה מרגיש שאתה מפספס? העלה כאן את כל שטף המחשבות, את כל הרעיונות שעולים בך, בלי לנסות להכניס בהם הגיון. מה שאני שומעת בין השורות (ותקן אותי אם אני טועה) - "זה קל" אתה רגיל להשקיע מאמץ מסוג אחר ובעוצמה אחרת, ומכאן עולה גם השאלה שלך בנוגע לפעילות גופנית. אך, עושה רושם שאתה עושה בדיוק מה שאתה צריך לעשות. במענה לשאלתך הנוגעת לפעילות גופנית. כשאתה קשוב לגופך, אתה בעצם קשוב לצרכיו האנרגטיים והתזונתיים. באקט זה, אתה משאיר לגוף שלך לחשב כמה אנרגיה הוא צריך בכל זמן נתון. לגוף אין צורך ואין רצון אישי לאגור שומנים (מאגר חרום של אנרגיה) מעבר למינימום הנדרש ובודאי לא בעיתות שפע (בהן אתה לא מגביל אותו ויותר חסך), אי לכך ובהתאם לגוף דרישתו תהיה מדוייקת לצרכיו. עכשיו, אם אתה פעיל, זה אומר שהדרישה האנרגטית של הגוף עולה, הוא יעשה את החשבון ויתכן שתחוש כי האכילה שלך מוגברת במידה כזו או אחרת אך לא תחווה שום השמנה. אותו דבר יקרה אם לא תהיה פעיל פיזית, הצרכים נמוכים, הגוף ידרוש פחות. אפשר לרזות בלי לבצע פעילות גופנית, או במילים אחרות, פעילות גופנית איננה תנאי להרזייה. לפעילות גופנית היבטים חיוביים רבים אחרים. היא משפיעה על רמת האנרגטיות שלך, על תחושת הבריאות, על עיצוב הגוף, על ה- well being שלך. כך שאם תבחר להכניס פעילות גופנית לחייך, בחר בה ממקום של הנאה וכיף, בחר בה ממקום של הרגשה נהדרת ולא ככלי להרזייה. הגוף שלנו מלא בשרירים ולא סתם. שרירים אלה משוועים לתנועה. כל אחד חווה את זה. לדוגמא, כשאתה יושב מול המחשב שלך שעות ארוכות, האם אינך חש פתאום צורך לקום, להתמתח, אולי לעשות כמה צעדים. לא מעטים עושים את צעדיהם למקרר. ובעצם כל מה שהגוף ביקש זו רק קצת תנועה. כשתבחר לשלב פעילות גופנית בחייך, תהיה אשר תהיה, דאג לא להכניס את עצמך לתוכנית קשיחה והבטח לעצמך להנות מזה. לאחר פרק זמן מסוים שבו תהיה פעיל, שים לב מה זה עושה לך. איך זה משפיע עליך בכל היבט. יכול להיות שתחוש אדם אופטימי יותר (בנוגע לכל דבר), אדם רגוע יותר, אדם עירני וממוקד יותר, אדם שמח יותר, ואלי תרגיש שהשינה שלך טובה יותר, שמערכת העיכול שלך נוחה יותר. נשים אף מדווחות על תחושה טובה יותר וקלה יותר בתסמונת קדם וסתית. אתה מבין, יש מיליון סיבות טובות לעשות פעילות גופנית, הרזייה היא לא אחת מהן. ברגע שאנו יוצרים חיבור בין השניים, אנו יוצאים קרחים מכאן ומכאן. נתק את הקשר כי הוא לא אמיתי. כל הכבוד לך על העשייה ועל ההתקדמות. וכן, זה לא צריך להיות קשה מדי. שבת נפלאה והמשך בהצלחתך. שלך לאה פינטו

12/05/2007 | 22:05 | מאת: עמית

מנהל פורום הרזיה ללא דיאטה