לכל בעיה יש פתרון?

דיון מתוך פורום  הרזיה ללא דיאטה

14/05/2005 | 00:57 | מאת: אפרת

באחת מתשובותיך בדף זה טענת שלכל בעיה יש פיתרון. לצערי ביתי בת 23 ניסתה את כל סוגי הדיאטות ואף ניסתה לחיות רגיל מבלי לחשוב כל היום מה לאכול ומה אכלתי אולם, ללא הצלחה בירידה במשקל. דיאטת חלבונים, דיאטת פחממות, דיאטת שומנים שבנויה מאגוזים חומוס ירקות ודגים שוב ללא הצלחה. בלוטת התריס בסדר, מה יכול עוד להיות גורם מונע נוסף בגוף שמונע הרזיה. יש לציין שגם ספורט משולב בדיאטה. האם יש בדיקות מסוימות נוספות שיכולות לתת תמונה ברורה לגורם לכך זה מתסכל ומתיש. האם בשיטתך ההרזיה היא בטוחה במאת האחוזים?

14/05/2005 | 18:43 | מאת: בלה אגמון

שלום אפרת, נדמה לי שעניתי לך באריכות בנושא בפורום התזונה ודיאטה. אענה שוב. ראשית , אין שום דבר שהוא מאה אחוז בעולמנו ,חוץ מזה שהשמש כנראה תזרח מחר. יש שתי סיבות לכך שאדם לא מצליח לרזות למרות שהוא מנסה. האחת גופנית - יתכן שמשקל גופו הגיע לאיזון ואין אפשרות לרדת מתחת למשקל זה. הדבר יכול לנבוע מסיבות רבות. במקרה כזה השיטה של הרזיה ללא דיאטה עוזרת לאדם לחיות טוב מאוזן ובריא למרות שמשקלו גבוה מהפנטזיה שלו. עם הזמן יתכן שתיהיה ירידה במשקל ויתכן שלא תיהיה. הסיבה השניה לאי ירידה במשקל היא נפשית - במודע אדם רוצה לרזות, אבל לא במודע הוא מפחד מכך מאד. המשקל משמש עבורו סוג מסוים של איזון . במצב זה הרזיה תחווה כמשהו מסוכן שעלול לגרום לחוסר איזון במקומות אחרים. החלק הלא מודע מגן בחירוף נפש על המשקל בלי שהוא מספר על כך לחלק המודע. כך יוצא מצב של עגלה הנמשכת על ידי שני סוסים לכיוונים מנוגדים , האחד ימינה השיני שמאלה, התוצאה היא כמובן תקיעות ותסכול.במצב זה, שיטת ההרזיה ללא דיאטה תנסה לעזור לאדם לגלות את הקונפליקט הלא מודע הקיים בתוכו, להביא אותו למודעות ולפתור אותו. אחרי זה הירידה במשקל תוכל להיות יחסית קלה ומהירה. כמובן שאין שום דרך לדעת מה הסיבה הלא מודעת לאי רצון לרזות עד שלא עובדים עם המטופל ועוזרים לו לגלות אותה. את מתארת מצב בו הבת שלך ניסתה הרבה מאד דיאטות ולא הצלחה לרזות. כדי לעזור לה אני צריכה לנהל דיאלוג אתה ולא אתך . טיפלתי לא פעם בבנות שלא באמת רצו לרזות למרות שטענו בתוקף שכן. עבודת גוף מעמיקה גילתה את החלקים שסירבו לשתף פעולה עם דיאטה ,פגישת חלקים אלו וגיוסם לתהליך עזר להן לא רק לרזות אלא להבין איך השתמשו בעודף משקל כאיזון לדברים רבים אחרים (כמו מערכות יחסים, אי לקיחת אחריות, דחיית החיים האמיתיים עד שירזו ,).גילויים אלו הגם שהיו מכאיבים עזרו להם לקחת אחריות על עצמן , על גופן ועל התנהגות שלהן ובסופו של דבר הן גם ירדו במשקל. בקשר לבדיקות פיזולוגיות מלבד בלוטת התריס ניתן לבדוק הורמנים נוספים כדי לשלול הפראנולנמיה ושחלה פוליצסטית .

מנהל פורום הרזיה ללא דיאטה