קצב מטבוליזם

דיון מתוך פורום  הרזיה ללא דיאטה

05/05/2007 | 11:23 | מאת: אני

שלום, סבלתי מהפרעת אכילה שנים ארוכות (אנורקסיה), ואני עדיין סובלת ממנה, אם כי היום אני במצב הרבה יותר טוב ונעה בין תקופות רגיעה בהן אני אף מסוגלת להרגיש נורמלית לחלוטין לבין תקופות חולניות אך קצרות יחסית. עם זאת, אני בדכאון קשה עקב משקלי הנוכחי (שהוא כשני קילו מתחת למשקל התקין) ,מעצם העובדה שאני עולה במשקל בקלות מכל "פיפס" שאני מכניסה לפה ושהגוף שלי פשוט לא יורד במשקל. זה מתסכל ומדכא אותי מאד. כולנו יודעים שכשעושים דיאטת הרזיה ממושכת הגוף בתגובה מוריד את קצב המטבוליזם שלו כדי "לשמור על עצמו" (גם כן לשמור...). השאלה שלי היא כזו: אם אחזור לאכול תפריט נורמלי ושפוי, פחות או יותר, "כמו פעם" - האם קצב המטבוליזם שלי יחזור להיות כפי שהיה? או שהרסתי לצמיתות את קצב המטבוליזם שהיה לי? תודה.

05/05/2007 | 19:31 | מאת: לאה פינטו

שלום לך. חילוף חומרים (מטבוליזם) מוגדר באופן הבא: כמות האנרגיה (קלוריות) שהגוף מבזבז (מנצל) בדקה / שעה של מנוחה. במילים פשוטות, כמות הקלוריות שהגוף שלך שורף בדקה או בשעה בה את מתכרבלת בספה או צופה בטלויזיה בישיבה וכ"ו. כמות האנרגיה שהגוף מבזבז במנוחה מושפעת מהמון גורמים ובעיקר מ: רמת הורמוני התירואיד וכמות השרירים בגוף (שמושפעת ממין, מגיל ומרמת פעילות גופנית) גם לצמצום צריכה תזונתית השפעה מהותית על קצב חילוף החומרים. כיוון שהגוף לא מוכן לבזבז כשההכנסה נמוכה. (בדיוק כמו עם כסף - אין כסף, לא קונים, לא מבזבזים). הגוף שלנו הוא מכונה יעילה וחסכונית. ככל שהצריכה התזונתית מצטמצמת, הגוף יצמצם את הבזבוז ויגביל אותו רק למה שממש חייבים (נשימה, לב וכ"ו). זוהי מערכת שמתאימה את עצמה לנסיבות ולכן, כמו שחילוף החומרים יורד, כך הוא יכול לעלות. באמצעות, פעילות גופנית והעלאת הצריכה התזונתית. אלה הן הדרכים הבריאות היחידות להעלות חילוף חומרים. אם כן, את יכולה להבין שעדיין לא מאוחר להחזיר עטרה ליושנה. מאחלת לך החלמה מלאה ורק טוב שלך לאה פינטו

מנהל פורום הרזיה ללא דיאטה