הרזייה ללא דיאטה הכיצד ?

דיון מתוך פורום  הרזיה ללא דיאטה

25/03/2007 | 19:14 | מאת: מיכל

היי, היום נחשפתי בפעם הראשונה לפורום זה ...ונדמה לי שממש לא במקרה . שמי מיכל ומאז שאני זוכרת את עצמי אני במאבק על המשקל , כל הזמן שומרת על כל מה שנכנס לפה , בתקופות שאני "מתירה את הרסן" אני עולה בפראות. בשנה האחרונה העלתי כל כך הרבה במשקל שהפסקתי להשקל , אני חושבת שאני כרגע נמצאת בנקודת השיא מבחינת משקלי . כשראיתי את השם של הפורום נכנסתי מיד , מעניין אותי איך עושים זאת איך יורדים במשקל מבלי לעשות דיאטה ? אורח החיים שלי עמוס כמו של רובינו , התזונה לא מאוזנה , מנגנון הרעב ושובע שלי להערכתי די פגום . האם ניתן לחזור להתחלה ? אני אשמח לכל הכוונה ועזרה .

26/03/2007 | 10:22 | מאת: בלה אגמון

היי מיכל . ברוכה הבאה. אם את חדשה בפורום אני מאד ממלצה לך לשוטט ולקרוא תשובות. גם אני וגם לאה כתבנו תשובות מאד מפורטות לשאלות רבות. זה יבהיר לך את תפיסת העולם שלנו. הרזיה ללא דיאטה היא טיפול שורש לבעיית עודף משקל. היא יוצאת מנקודות הנחה שמשהו באיזון הפנימי המולד השתבש מסיבות שונות וניתן להחזיר את המצב לקדמותו. זהו תהליך מרתק המשלב גם את הגוף וגם את הנפש ועוזר לך להבין בשלב ראשון ולאזן בשלב שיני את הדפוסים הקשורים בבעיות אכילה. אשמח מאד לכוון אותך את מוזמנת להתקשר. בברכה חג שמח , בלה

27/03/2007 | 08:29 | מאת: מיכל

26/03/2007 | 12:47 | מאת: לאה פינטו

שלום מיכל. כל מה שתארת (מאבק על המשקל,שמירה מתמדת, התרת רסן, עליה מתמדת במשקל...ואני מוסיפה תסכול, יאוש) הם אכן חלק בלתי נפרד מהדיאטה. מעניין שאנשים נוטים לייחס לה רק את הירידה במשקל ואילו את חלק העליה הם מייחסים למשהו אחר. דיאטה היא כל החבילה, ולכן לא סביר שבאמצעות דיאטה תצליחי להגיע אל השקט והשלווה. אז מהי דיאטה? ומהי הרזייה ללא דיאטה? דיאטה היא כל מערכת חוקים וצווים - חיצונית ומלאכותית שמכוונת אותך מה לאכול (ובעיקר מה לא לאכול), מתי לאכול, כמה לאכול וכ"ו. ובמילה אחת, דיאטה = חסך / הגבלה. אני יכולה לכתוב רבות על הבסיס הפיזיולוגי הקוגניטיבי והרגשי על מנת להסביר לך את השלכותיה של התנהלות זו (ושבעצם חווית) אך מוותרת בשלב הזה, ומעדיפה להתמקד במהי הדרך האולטימטיבית להרזייה שתוביל לתוצאות מצוינות ויציבות. הרציונל שבבסיס גישת ההרזייה ללא דיאטה הוא העובדה שגופנו שנועד לחיות ולתפקד במימדים אידיאליים ורזים (ואין הכוונה למה שלעיתים קרובות מדי משדר עולם האופנה המאוד לא רציונלי). כיוון שגופך מיועד להיות רזה, קיימים בו כל המנגנונים הטבעיים לעשות זאת עבורך ובעיקר עבור עצמו (זה חלק מה- well being שלו). בפשטות, תפקידך הוא להכיר בהם, להבין אותם ולסייע להם לבצע את העבודה שלשמה הם קיימים. כך שברמה המאוד טכנית אכן הבנת שויסות האכילה שלנו למען ויסות המשקל שלנו (וכמובן שלא רק) מתבצע ע"י מנגנון הרעב והשובע. בשביל זה הוא חי, נושם ובועט מיום לידתנו ועד יום מותנו. הוא מצוי במרכז משמעותי ומוגן מאוד במוח ויש לו חשיבות עליונה בהשרדותנו. "מנגנון הרעב והשובע שלי להערכתי די פגום" - הערכה שגויה, לטעמי. זה שאינך מבינה אמהרית, לא אומר שהיא שפה לא תקפה, נכון? זה שאינך יודעת לעבוד עם תוכנת מחשב כלשהי, אינו אומר שהתוכנה פגומה. מנגנון הרעב שובע שלנו לא נפגע ולא נפגם (אלא אם כן קיימת פגיעה מוחית חמורה או שיבוש הורמונלי חריג ביותר. אני לא מניחה שזה המצב אצלך. לכן, את כבר יכולה להרשות לעצמך להפסיק להאמין לאמירה הזו שלך. מה שכן נפגע ונפגם היא יכולת ההקשבה שלך וזיהוי הסיגנלים שמשדר לך גופך. נסי להזכר בעצמך כילדה ואולי אפילו כנערה - האם היית רזה? ואם היית רזה - האם זה היה בגלל שהגבלת את עצמך באיזשהו אופן? אני מעריכה שממש לו. מה שכיוון אותך באופן כ"כ טבעי הוא המנגנון הבריא הזה - הסתכלי על ילדים, על אנשים רזים טבעי (לא כאלה ששומרים), על תינוקות - מה גורם לתינוק לינוק בעוצמה מצד אחד ולזרוק את הבקבוק או השד עוד לפני שנגמרה כל התכולה? מנגנון הרעב שובע שלו. ניתן לחזור לשם, באמצעות אימון נכון. ניתן לחזור לשם, לאכול כשאנו רעבים מה שאנחנו הכי רוצים ולדעת גם מתי די לנו. רק כאשר נאכל בהתאם לצרכיו הביולוגיים של גופנו, נדע שאנו מספקים בדיוק מה שנדרש - לא פחות (שיגרום לריבאונד) ולא יותר (שיגרום להשמנה)...והגוף מרזה פלאים גם עם עוגות וגם עם פיצה וגם ללא פעילות גופנית. כי גם למזונות אלה יש מקום בתזונה שלנו ובאשר לפעילות גופנית - היא צריכה לבוא ממקום אחר לגמרי. אז זהו עקרון ראשון ובסיסי בגישה זו. עכשיו תבואי ותגידי לי (אני סתם מנחשת וגם אם אני טועה אז זה לא נורא): "יופי, אני לא רעבה ואולי אני אפילו שבעה, ובכל זאת בא לי לרדת על חבילת שוקולד" ואני אבין אותך לגמרי. כיוון שלא די בהבנה הזו ולא די בפיתוח יכולת ההקשבה לגוף. כתבתי בכותרת "בתהליך" כיוון ששינוי התנהגותי שיחזיק מים חייב להתבסס על שינוי תפישתי - קוגנטיבי. השינוי צריך לבוא מבפנים החוצה. זה שאת אולי מבינה אמהרית, לא אומר שאת יודעת לדבר אמהרית...אבל תודי שהפוטנציאל כבר עלה. תהליך הרזייה ללא דיאטה נע על מספר רבדים והחשוב מבינהם, בעיני, הוא הרובד התודעתי. כדי להצליח, יש לעבור מתודעה שמנה לתודעה רזה, מתודעת חסר לתודעת שפע וכ"ו. זהו תהליך שמטרתו איננה לגרום לך לרדת במשקל אלא לרזות (ויש הבדל בין השניים כפי שכבר כתבתי כאן בעבר) ולהגיע לתוצאות קבועות ויציבות. מילת המפתח בו היא כבוד ולא הגבלה. אין בתהליך הזה הנחיות תזונתיות ותפריטים - כי הגוף יודע מה הכי נכון לו בכל רגע. אין בתהליך הזה שקילה כי אנו לא רוצים לצמצם מסת שריר אלא מסת שומן (לכן המדידה נעשית בהיקפים) אין בתהליך הזה הנחיה לפעילות גופנית - לה אני אפילו מתנגדת כל עוד היא משמשת כאמצעי להרזייה ולא ממקום של הנאה ורווחה פיזית. ואיך יורדים בלי פעילות גופנית? מוד פשוט, כשאת פחות פעילה, גופך דורש פחות אנרגיה מן הסתם, ולכן תחושי פחות רעב לאנרגיה. תפעילי את עצמך, תחושי כיצד הצריכה שלך עולה במתינות ללא השמנה כי לאנרגיה הזו יש יעוד. והכי חשוב, אין בתהליך הזה שימוש בכח רצון ובשליטה על האכילה. אם את צריכה להשתמש בכח זה אומר שקיימת מלחמה פנימית, ובמלחמה כמו במלחמה (ובעיקר כזו הנמשכת שנים) כולם מפסידים. התהליך הזה משתמש במשאבים ובעוצמות האישיות שלך ולא נלחם בחולשות שלך. מיכל, אכן לא במקרה נחשפת לגישה הזו. היא מיועדת לכל אדם בריא ונכונה לכל מי שצבר נסיון בגישה הישנה והגיע למסקנה המתבקשת שהפתרון שלו הוא לא בספירת קלוריות ומדידת כל מה שנכנס לפה. יקירתי, ודאי עולות לך לא מעט שאלות, את מוזמנת להעלותן בהמשך השרשור ואני אשמח לענות לכל שאלה. שלך לאה פינטו

27/03/2007 | 08:25 | מאת: מיכל

לאה ובלה תודה על תגובה מעוררת מחשבה.יחד עם תגובתך קיבלתי תגובות נוספות המאפשרות דיאטה עם אמצעים שונים , כשברור לי שזו לא דרך שעבדה עבורי במשך שנים רבות . ללא ספק כפי שהוספת לאה של תסכול ואכזבה. הדרך שלכם נשמעת ללא ספק הדבר ההגיוני ששמעתי לאחרונה , אך כיצד מתחילים, מה עושים? איך לומדים להקשיב לגוף? כי נכון להיום אם אקשיב לכל מה ש"בא" לי לאכול זה יסתיים בעשרה ק"ג נוספים. אני זקוקה להכוונה וגם מוכנה אליה. כיצד ממשיכים מכאן?

07/04/2007 | 22:26 | מאת: gilor

09/04/2007 | 17:26 | מאת: שאון

כדאי לך גם להיכנס לאתר הבא, אחלה כתבות www.tevalife.com http://www.tevalife.com/article.asp?id=תזונה

מנהל פורום הרזיה ללא דיאטה