שטראוס מבלבלים אותי...

דיון מתוך פורום  הרזיה ללא דיאטה

15/03/2007 | 22:12 | מאת: מאור

שלום, מה אתם אומרים על סדרת המעדנים החדשה של שטראוס? מצד אחד - זה רק 99 קלוריות לגביע (קטן וצר), ואם זה אי אפשר להתווכח. מצד שני - זה עם סוכר, 2% שומן, ומאוד נוגד את התפריט שלי בחודשיים האחרונים שמורכב רק מ"לייט" ו-"דיאט". אז אמנם זה מאוד כייף לאכול אחת ליום מעדן כזה, להרגיש שאוכלים משהו מתוק "אמיתי" ולא עם טעמי לוואי של ממתיקים מלאכותיים, אבל מצד שני אני תוהה אם אני לא פוגע בכל התהליך הזה שאני כבר חודשיים מתמיד בו מאוד יפה (כבר 18 קילו! אבל הדרך עוד ארוכה...) אשמח לשמוע את דעתכם.

15/03/2007 | 23:11 | מאת: בלה אגמון

מאור היקר. אנחנו חושבים ופועלים אחרת. גישת הרזיה ללא דיאטה נגד הגבלות ,ספירת קלוריות והסתכלות על אחוזי שומן וסוכר. תאמין או לא למרות שאני דיאטנית הפסקתי לגמרה להסתכל על ריכיבי מזון, לחשב קלרוית ולתת לאנשים תפריטים .למה ? כי זה לא עוזר בכלל. נכון לטווח הקצר זה עשוי (והדגש הוא על עשוי) להוריד במשקל ואפלו הרבה אבל לטווח ארוך זה רק מזיק. תאמין לי מדיאטות לא מרזים לטווח ארוך . גישת הרזיה ללא דיאטה היא חלק מהטרנד החדש הסוחף את כל העולם וגישה שלו היא בריאות, העצמה, חיבור לגוף הנאה מאכל ולא ספירה, קיפוח, מסגרת . מקווה שעזרתי, בלה

17/03/2007 | 12:59 | מאת: לאה פינטו

שלום מאור אני יכולה בהחלט להבין את הבלבול. בלבול נוצר כאשר מידע אינו מצליח למצוא את דרכו לערוצי החשיבה הקיימים בתודעתנו, או אפילו מנוגד להם. התפריט שלך הוא האורים והתומים שלך כרגע ומתחבר טוב לדפוסי החשיבה הקיימים אצלך (כגון: צריך להמנע משומן, לצמצם צריכת סוכרים, לצרוך כך וכך קלוריות וכן הלאה). דפוסי החשיבה הקיימים גם גורסים שכדי לרזות יש לצרוך מוצרי "דיאט" ו"לייט" ואלה אמורים להיות דלים בקלוריות, דלים בשומן ודלים בסוכרים. עד כה נכון? יופי. עכשיו מגיע לו מוצר שמתיימר להיות "דיאט" אבל זה לא מסתדר עם תבנית ה"דיאט" שלך - יש בו סוכר, יש בו, אבוי, 2% שומן. ובמקום המבולבל הזה אנו יכולים לעשות אחת מהשתיים: 1. לדחות על הסף את המידע החדש ולומר לעצמנו בלב "רמאים" 2. לבחון את ההבנה והידע שאנו מביאים. אני חושבת שבמידה מסוימת בחרת ב- 2. ואם כך, אז דע שמוצר דיאט מוגדר ע"פ כמות קלוריות ולא אחוזי שומן או סוכר. נגדיר משקה כדיאט אם תכולת הקלוריות לא עולה על 20 קק"ל ל- 100 מ"ל. נגדיר מזון כדיאטטי אם תכולתו הקלורית לא עולה על 40 קק"ל ל- 100 גרם. מוצר דיאט הוא מוצר דל קלוריות. במקרה זה, כיוון שכמות השומן אינה עולה על 2 גרם ל- 100 גרם מוצר - המוצר הוא גם דל שומן. מאור יקר, הגעת לפורום הרזייה ללא דיאטה, כפי שכתבה בלה, תפישה זו היא שונה לחלוטין מהתפישה אותה אתה מביא. אינני מצדדת באופן בו החלטת לטפל בהשמנה שלך, הוא נוגד את דפוסי החשיבה וההבנה שלי את גוף האדם ותזונתו. מוצרי דיאט ולייט לא הביאו את בשורת הרזון ולמעשה, סקרי בריאות מראים כי העליה של גרף ההשמנה באוכלוסיה המערבית די מקבילה לעליה של גרף היצע מוצרי דיאט ולייט. אני מניחה שזה עלול לבלבל אותך כיוון שזה ידע מנוגד לדפוס החשיבה הנוכחי. כשתבחר לקרוא תגר על אמונותיך, מתי שזה לא יהיה, אתה מוזמן לשקול את הגישה הנפלאה הזו. נשמח להיות כאן בשבילך. מכבדת את בחירתך ומאחלת לך את מירב ההצלחה. שבת שלום לאה

מנהל פורום הרזיה ללא דיאטה