משקל בגרם

דיון מתוך פורום  הרזיה ללא דיאטה

20/02/2007 | 11:17 | מאת: דיקלה

שלום, רציתי לדעת - אם אני שמן זית בכף כמה גרם זה? ובכפית כמה גרם זה? תודה מרש

20/02/2007 | 11:45 | מאת: לאה פינטו

הי דיקלה אינני יודעת לאיזה צורך המידע הזה חיוני אך אם בהרזייה עסקינן, צר לי על המיקוד השגוי. בעיני, כמי שזהו תחום התמחותה, אין למידע הזה שום משקל רלוונטי ולכן אני אפילו לא זוכרת אם זה 8 גרם לכף או יותר. אגב, גם מבחינה בריאותית, לימדה אותנו הדיאטה הים תיכונית של תחילת שנות ה- 60, כי דווקא אוכלוסיה שצרכה שמן (בעיקר צמחי ובפרט זית) ברמות של 40% מסך צריכת האנרגיה (כשההמלצה המערבית עומדת על כ- 25-30%) - נהנתה ממצב בריאותי טוב יותר (היו עוד כמה פרמטרים חשובים באורח החיים, כמובן). אם בקלוריות את עוסקת, אז הנה לך סקופ....מליוני אנשים בעולם יודעים לספור קלוריות ולשקול את מזונותהם, זה לא ממש הפך את העולם המערבי לרזה יותר...ההיפך הוא הנכון. דיקלה יקרה, הגעת לפורום הרזייה ללא דיאטה, ומתפישה זו אני מתייחסת לשאלתך. מקווה שלא הרגזתי, מקווה שקצת הארתי. בכל אופן, אני בטוחה שבפורום דיאטה יוכלו לשלוף לך את התשובה בקלות רבה בהצלחה שלך לאה

מנהל פורום הרזיה ללא דיאטה