אחוזי שומן

דיון מתוך פורום  הרזיה ללא דיאטה

13/02/2007 | 14:02 | מאת: שרון

אני בת 32, גובהי 178ס"מ, 59 ק"ג, אחרי שתי לידות. מבנה גוף רזה. בבדיקה ע"י מכשיר נמצא כי יש לי 25.3% אחוזי שומן בגוף. כיצד יש לי כ"כ הרבה אחוזי שומן, בעוד שמסת הגוף נמוכה למדי ? איני יודעת אם יש קשר אבל אני צמחונית .

14/02/2007 | 09:34 | מאת: לאה פינטו

שלום שרון. למיטב ידיעתי, הנתון שאת מביאה בנוגע לאחוזי השומן שלך, הוא נתון ממוצע לגמרי - לא גבוה מדי ולא נמוך מדי. אלא אם כן את ספורטאית הישגית בתחום הדורש אחוזי שומן מינימליים. שאלת בנוגע לקשר בין משקלך לבין אחוזי השומן שלך ועל זה אשמח לענות ולהמחיש לשאר הגולשים שמודדים את ההרזייה שלהם באמצעות מסת הגוף. אז כמו שאת יכולה להבין, הקשר יכול להיות חלש מאוד. משקל הגוף הוא נתון כללי של המסה כולה: שרירים, עצמות, נוזלים, רקמות רכות, שומן...הכל. אם ארצה לחלק את המסה הכללית הזו לשני מדורים באופן גס, אחלק אותה ל: 1. מסת הגוף הרזה - שרירים, עצמות, רקמות, נוזלים וכ"ו 2. מסת השומן - רקמת אדיפוס, היא רקמת השומן התת עורית, בלבד. מה שמשפיע על מסת הגוף הכוללת ( ה- 59 ק"ג שלך) באופן מובהק היא דוקא מסת הגוף הרזה ובעיקר כמות וגודל השרירים בשל תכולת הנוזלים הרבה. רקמת השומן איננה שוקלת, באופן יחסי למסת השריר. התכונה הפיזיקלית המייחדת את מסת השומן היא נפח (לא משקל) וזו הסיבה שכשאנו משמינים אנו מבחינים ב"צמיגים", מרגישים בבגדים. מכאן שאין אנו יכולים להתייחס אל המסה הכללית (המספר שניבט אלינו ממאזני השקילה) כמדד לכמות השומן בגופנו, להשמנה שלנו או להרזייה שלנו. זו הסיבה שאצל ספורטאים נמדוד אחוזי שומן ולא נסתמך על מאזני שקילה. ומאותה סיבה בדיוק, בתהליך הרזייה נמדוד את היקפנו על מנת להעריך את איבוד השומן, שהרי זוהי מטרת ההרזייה - לצמצם את מסת השומן. אינני יודעת לאמר לך בודאות האם מחקרית קיים קשר בין צמחונות לבין מסת שומן אך בהחלט יכולה לאמר שצריכה אנרגטית נמוכה יכולה להיות בעלת השפעה על אגירת השומן בגוף. מקווה שנענית באופן מספק. שלך לאה פינטו

03/03/2007 | 16:22 | מאת: arui

מדדו לי בחדר הכושר, אחוזי שומן, גובהי הוא 1.60 ואחוזי השומן שלי הם 25%. אני מתעמלת 5 פעמים בשבוע (פעמיים "עיצוב" ו 3הליכה) והמדריך בחדר הכשר אמר לי שעלי להוריד 3% שומן אבל שכמות השריר היא בסדר. מה זה אומר? ברור לי שהפחתת שומן עובדת הכי טוב בדיאטה אבל האם עלייה בכמות השריר יכולה לפתור את הבעיה מהכיוון ההפוך (אני משתדלת לשמור גם כך על מה שאני אוכלת וקשה לי לדמיין חיים עם משטר דיאטה קפדני לתמיד...). מה זה אומר שכמות השריר שלי בסדר? האם יש לזה סקאלה כמו לאחוזי שומן? תודה

מנהל פורום הרזיה ללא דיאטה