מה לעשות????.....

דיון מתוך פורום  הרזיה ללא דיאטה

10/05/2005 | 19:43 | מאת: עליאנה

שלופ אני בת 19... גובה 160 משקל 78...... אני לא אוכלת ממתקים...כמו סוכריות עוגות חטיפים וכו........ עושה ספורט 3 פעמים בשבוע ואני לא מרגישה את ההבדל... מה את ממליצה לי לעשות?

10/05/2005 | 20:43 | מאת: בלה אגמון

שלום עלאנה. את מתארת מצב של עודף משקל למרות שלדבריך את אכלת מעט ועושה ספורט. ראשית 'חשוב לבדוק כמה זמן את עושה את מה שאת מתארת? אם זה מספר חודשים זה הגיוני' אם תמשיכי את תרדי בסופו של דבר. אם לעומת זאת את כבר הרבה זמן אכלת מעט ועושה ספורט הבעיה היא אחרת לגמרה. יש מספר אפשרויות . אחת שאת אוכלת יותר קלוריות ממה שאת מודעת להם. במחקרים רבים בדקו את כמות הקלוריות בפועל שנצרכו מול מה שדווח על ידי מטופלים ונמצא פער גדול מאד של עד 2000 קלוריות, כלומר היה מצב בו המטופלים אמרו שאכלו 1000 קלוריות ובפועל אכלו 3000 . הדבר נובע מאכילה לא מודעת ויש הרבה מה לעשות בנידון. אפשרות אחרת שהגוף נפש שלך מחזיק במשקל הגבוה כדי לאזן את עצמו. עודף משקל מאזן דברים רבים ומשמש הגנה, הגדלה פיזית והדחקה של קשיים , גם במקרה זה יש הרבה מה לעשות, בעקר על ידי עובדה של פסיכותרפיה גופנית - עבודה על הנפש דרך הגוף. בטיפול נכון יש לבדוק לעומק את הבעיה הספציפית שלך כדי לתת לך מענה מתאים. האפשרות האחרונה היא שזו נקודת האיזון של גופך, אמנם גבוה מהרצוי אבל אין הרבה מה לעשות בענין. אם זה המצב כדאי בטיפול לעזור לך להתרכז באיזון חיים בריאים ומלאים למרות משקל שהוא קצת מעל הממוצע. בשום אופן אל תעשי דיאטות זה מסוכן לא בריא ויגרום לך להשמין. אני מזמינה אותך להכנס לאתר שלי יש שם הרבה מידע בנושא. www.holistic-diet.co.il

13/05/2005 | 16:40 | מאת: אבי

עליאנה שלום! יתכן מאד וקימת אצלך בעיה של חילוף חומרים, שאינך מודעת אליה, או שהמצב שתארת "לא אוכלת ממתקים וכו' " מתאר סוג של מוצרים אותם אינך אוכלת, אבל הדברים האחרים אותם את כן אוכלת, הינם בעלי השפעה רבה על משקלך. בידקי האם את אוכלת מטוגנים? רווי שומנים? ודומיהם שאינם מאפשרים לגופך לרדת לאיזון כבודה, יחסי גובה/משקל. שיהיה בהצלחה אבי

מנהל פורום הרזיה ללא דיאטה