משקל

דיון מתוך פורום  הרזיה ללא דיאטה

23/08/2006 | 22:32 | מאת: רויטל

שלום לכן........... רציתי להתייעץ לגבי משקל גוף תקין. אני בת 37 גרושה + 3 ילדים. באופן כללי בריאה, שוקלת 64 לגובה 1.67 ס"מ. רציתי לדעת אם זה נכון כי אני מרגישה מלאה למרות שכולם אומרים לי שאני לא מלאה בכלל. ניתן לציין שבחלק העליון של הגוף אני רזה ובחלק התחתון מלאה. איך אפשר לשפר את מראה החלק התחתון? מידת המכנסיים שלי היא 39 ולפעמים 40 נמאס לי ממשקל 64 ק"ג אני רוצה לשקול פחות אבל תמיד לפני וסת בולמוס האכילה מתחיל אצלי עד לאחריו ולאחר מכן הרעב כמובן הולך ושוב פעם אני יכולה להוריד עוד 2 ק"ג לפחות. אודה לכן על תשובתן.

23/08/2006 | 22:43 | מאת: תגובה לרויטל

24/08/2006 | 07:51 | מאת: בלה אגמון

שלום רויטל. משקלך תקין לחלוטין אולם את לא מרוצה ממנו. את משדרת חוסר שביעות רצון כלפי גופך ואני מניחה שמנסה לרדת במשקל על ידי צימצום אכילה. דרך זו מניסוני לא תביא להרזיה לטווח ארוך אצל רוב אנשים. הייתי בודקת אתך את המחשבות המנהלות אותך סביב איך צריך גופך להראות מה את צריכה לאכל ואיזה מספר בגד את צריכה ללבוש. כאשר מנסים לכפות על גוף במשקל תקין הרזיה הוא יגיב הרבה פעמים במרד וחוסר שיתוף פעולה דבר שרק ירחיק אותך ממטרתך. כדאי מאד לפעול אחרת. בברכה בלה

24/08/2006 | 08:12 | מאת: לאה פינטו

רויטל שלום. תודה על שאלתך, היא מאפשרת לי להבהיר לך ולשאר הגולשים מספר מושגים שאולי יעשו קצת סדר. ראשית, כל אחד מאיתנו נולד עם מבנה גוף גנטי שכולל גם את אופן פיזור השומן בגוף. דמייני את רקמת השומן (הטבעית והבריאה) כצבר של כדורים קטנים (תאים) המתפרשים מתחת לעורנו בכל הגוף. יש מי שריכוז תאי השומן אצלו יהיה גבוה יותר בבטן ונמוך ברגליים, אצל אחר הריכוז יהיה גבוה יותר באגן ונמוך בזרועות וכ"ו. חשוב לשים לב, לא דיברתי על השמנה עדיין רק על פיזור אישי-טבעי של תאי השומן. עם זה אין מה לעשות (למעט שאיבת שומן שאני האחרונה שאמליץ עליה כי היא יוצרת בעיה אחרת). כך שבגוף הבוגר שלנו יש כמות קבועה של תאים ופיזור קבוע שלהם בגוף בדיוק כמו צבע העיניים שלנו ומבנה העצמות שלנו. לעומת זאת, השמנה אצל האדם הבוגר משמעותה, עליה במסת השומן. לאותם תאי שומן נורמליים ובריאים יש את היכולת להתרחב ולהתנפח עד מאוד. (יכולת הגוף לאגור שומן בתא הבודד היא יעילה ביותר). אם אני משמינה המשמעות איננה צמיחה של תאים חדשים אלא התנפחות וגדילה של התאים הקיימים. כל תא מכיל יותר שומן ותכונתו הבולטת של שומן היא נפח (היקף), להבדיל משריר שלו מיוחס יותר המשקל. אז אם שמנתי משמע הגדלתי את מסת השומן ברקמת השומן הטבעית שלי. אם מבחינת פיזור השומן הגנטי שלי קיים ריכוז גבוה של תאי שומן בישבן, אחוש בהשמנה שלי, בעיקר שם. כך שהרזייה לא תשנה את מבנה הגוף שלנו אלא את היקפיו והפרופורציה תשמר. הרזייה משמעותה היא צמצום מסת השומן. הקטנת תכולת השומן בתאי השומן הקיימים. הרזייה מיועדת להתבטא בהיקפים שלנו, במידת המכנסיים שלנו ופחות במשקל. מבחינתי זה הפרמטר שמלמד אותי אם הגוף שלך מרזה או לא. ולא המשקל. המשקל שלנו מושפע מהמון גורמים שאינם רלוונטיים להרזייה. אם תעלי על מאזני השקילה, תרדי מהם, תשתי ליטר מים ותעלי חזרה, תיווכחי שעלית 1 ק"ג במשקל. זה לא אומר ששמנת. בדיוק כמו שלפני מחזור, תחת גירוי הורמונלי הגוף צובר נוזלים. וכמו שזה בא זה הולך ואין קשר להשמנה - הרזייה. קיימת קורלציה מסויימת בין הירידה במסת השומן לבין המשקל. אך משהו מדהים שגיליתי מאז שהתחלתי לעבוד ע"פ הגישה של הרזייה ללא דיאטה הוא שהירידה בהיקפים משמעותית יותר מהירידה במשקל. יותר ויותר לקוחות מספרים שכדי להכנס למידת המכנסיים הנמוכה כיום, נאלצו בעבר לשקול 3-5 ק"ג פחות. לכן, אצלי המדד תמיד יהיה היקף ולא משקל. הדבר מעיד על הרזייה בריאה שעובדת על מסת השומן ולא על השרירים. אני מרשה לעצמי להמר ולומר שאם היית לובשת מידת מכנס 37-38 (אינני מכירה אותך לכן לא יודעת מהי מידת מכנס נינוחה עבורך), ממש לא היה מעניין אותך כמה את שוקלת וכך גם צריך להיות. בנוגע למחזור. באופן בו תארת את המצב, החזרת אותי 3 שנים אחורה כשהייתי בתחושה מתמדת שהמחזור דופק לי את הדיאטה, את הירידה במשקל. רויטל, הכל מתחיל באופן בו אנו מפרשים את מה שאנו חווים והפרשנות שלנו משפיעה על התגובה שלנו. אם אני רואה בעלית המשקל ותחושת ההתנפחות השמנה. מן הסתם אחוש מתוסכלת ומיואשת, תחושה זו היא שתגרור לא פעם תגובה של אכילת יתר שתביא את ההשמנה האמיתית. בתהליך הרזייה ללא דיאטה, המחזור אינו מאיים יותר בהשפעותיו, כל ההתייחסות שלנו לאכילה ולגוף משתנה ואז מבינים שאלה הצרכים הנורמליים של הגוף ולא נופלים לאכילת יתר ממקום של תסכול, יאוש, ביקורת והלקאה עצמית. בתקופת המחזור או כמה ימים לפניו, השינויים ההורמונליים מעלים את ההוצאה האנרגטית ולכן יש לנו צורך טבעי ובריא בכמות גבוהה יותר של מזון והכמיהה היא הרבה פעמים למתוק ולא בכדי (מקור אנרגיה זמין). כל עוד נמצא את עצמנו נאבקים לשלוט בתהליכים טבעיים המתחוללים בגופנו, יהיה לנו קושי לעזור לו לרזות. בתהליך הרזייה ללא דיאטה אנו לומדים ללכת עם הגוף שלנו יד ביד. כי גם לו, לא נוח, לא בריא ולא נכון להיות בעל מסת שומן גדולה. הגוף שואף לאיזון מערכותיו כל הזמן. את ודאי מכירה זאת מבדיקות הדם התקופתיות. יש טווח נורמה לכל מרכיב ומרכיב שמעידה על תפקודו הבריא של הגוף. והגוף הבריא מווסת זאת לבד. כך גם מסת השומן. יש לה טווח נורמה ויש לגוף את המנגנונים הנדרשים לויסותה. אנחנו יכולים רק לעזור, ואם אתה רוצה לתת עזרה למישהו, ידוע שראשית אתה צריך להיות קשוב לו ולהבין מהי העזרה הנדרשת. בגישת הדיאטה הרווחת, לא ממש סופרים את הגוף, קובעים לו מסגרת קלורית כלשהי ושיסתדר עם מה שיש. זה לא עובד ככה. (ולא סתם נשים מוצאות עצמן נופלות ונשברות בעיקר במחזור כי שם הצרכים של הגוף משתנים באופן חד). המסגרת הקלורית הנדרשת לגוף משתנה כל הזמן. רויטל, יתכן ובעקבות מה שכתבתי יעלו עוד שאלות, את מוזמנת להעלותן. שלך לאה פינטו

מנהל פורום הרזיה ללא דיאטה