ומה אם אני לא יודעת מה הגוף רוצה?

דיון מתוך פורום  הרזיה ללא דיאטה

19/08/2006 | 17:39 | מאת: אליאנה

מה אם אני לא יכולה לשמוע אותו כבר, מרוב הטרטורים שעבר? שהרי בפעמים היחידות שסמכתי על הגוף ועל היכולת שלו לדרוש רק מה שהוא זקוק לו-נכוויתי. אני יושבת עכשיו-השעה חמש שלושים ושבע. קמתי היום באחת וישר אכלתי. לא אכלתי הרבה. אני מנסה להיות רגע בשקט בלי לפתוח מקרר ולנסות להבין "מה בא לי?". אין לי שמץ של מושג. וגם איך אפשר להבדיל בין סוגי הרעב? אולי לא לכולם יש את היכולות האלה. נדמה לי שהם התעוותו איפשהו במהלך חיינו.

19/08/2006 | 20:47 | מאת: בלה אגמון

שלום אלאנה. שאלה מצוינת. זה בידיוק התפקיד שלנו - ללמד אותך ,להזכיר לך ,ולהראות לך את מה ששכחת, כי התנתקת מהגוף ,יצרת אתו סיכסוך והפסקתם לסמוך זה על זו. לכולם יש את היכולת להיות באיזון אבל היא הולכת לאיבוד עם הזמן ואפשר לחזור אליה. זה תהליך. את מוזמנת להמשיך לשאול. בלה

20/08/2006 | 08:52 | מאת: לאה פינטו

אליאנה, ברוכה הבאה לפורום ותודה על השאלה. אליאנה, גם אני כבר חשבתי שזהו, בשנים רבות ומייסרות של דיאטות קיצוניות, מתונות וגם בריאות, בשנים רבות שבהן נעתי בין אנורקסיה להשמנה, דפקתי את המערכת כליל. מבטיחה לך שאם כך היה, הייתי מצטרפת לקבוצת מחקר לפיתוח קפסולה לפתרון הבעיה או לפחות הייתי עושה הסבה מקצועית. מנגנוני ויסות המשקל והאכילה בגופנו הם חלק כ"כ חשוב מהשרדותו ומבריאותו של הגוף כך שמסתבר שהוא לעולם לא מוותר עליהם, הם אינם מתנוונים ואינם נעלמים. וכל עוד נולדת אדם בריא את נושאת אותם עימך כחלק מהעיצוב הגנטי האנושי שלך. אז קודם כל צאי מנקודת הנחה שהיכולת הזו קיימת בך. זה שאינך נמצאת ברמת מסוגלות לממש אותה כרגע, זה כבר סיפור אחר לגמרי. לסמוך על הגוף ולשחרר את עצמך מהראש הדיאטטי זה החלק היותר מאתגר בתהליך. אין לך את הכלים לעשות זאת. זה כמו לגשת למבחן בלי ללמוד את החומר. והאמת זה בדיוק מה שבפועל עשית, בחנת את הגוף שלך, לא שיחררת ולא סמכת עליו באמת כי אין לך את הבסיס לסמוך עליו בשלב זה. יותר מכך, ציפית לאכזבה. בתהליך הזה אנו בונים מערכת יחסים חדשה עם הגוף, עם האוכל, עם עצמנו - מערכת יחסים לא נבנית על טריקים, טכניקות, פעולה אחת. אני חייבת להתפנות לפגישה כרגע, ההמשך יבוא אוטוטו, לא סיימתי עדיין. לאה

20/08/2006 | 15:43 | מאת: אליאנה

תודה רבה על התגובה המהירה. אני מניחה שלמרות שחיפשתי תשובה מעשית אופן הניסוח שנובע מהייאוש שלי, הביא את הודעתי להראות כאילו אני סתם תוהה באויר. אני לא. אני מתבגרת ומדוכאת. דווקא בשנה וחצי האחרונות , בעזרת פעילות גופנית אינטנסיבית ונטילת ממתקים מהתפריט היומי שלי (לא כולל סופ"שים), הצלחתי לרדת 10 קילו. שמרתי על המשקל שנה ואפילו יותר ורק לאחרונה אני מעלה הכל, אני לא יודעת מה קרה. שוב תודה

מנהל פורום הרזיה ללא דיאטה