מתחיל לעשות דיאטה נטול פחמימה

דיון מתוך פורום  הרזיה ללא דיאטה

13/09/2018 | 23:37 | מאת: אלון

היי אני בחור בן 35. חילוף החומרים שלי ביממה הוא 1700 קלוריות לאחר בדיקת נשיפה פרטית. אני מתחיל עכשיו דיאטת נטול פחמימה עד 50 גרם פחמימה ביום. האם בדיאטה כזאת כדי לרזות חובה להיות גם במאזן קלורי שלילי זאת אומרת לאכול פחות מ1700 קלוריות? או שמותר לי לאכול יותר קלוריות ולהיות במאזן חיובי ועדיין לרזות בגלל כמות הפחמימה הנמוכה? תודה רבה על התשובה

14/09/2018 | 09:51 | מאת: שיווי משקל

ציינת את התכנית , אבל לא את מטרתה. כי כדי לרדת במשקל לא חייבים לעשות דיאטה נטולת /דלת פחמימות ולכן, אני שואלת אם יש להורדת הפחמימות עוד סיבה.בכל מקרה, לפני שאתה נכנס לחישובים קלוריים כאלה או אחרים, אני מציעה שתבדוק קודם איך אתה מרגיש כשאתה מוריד פחמימות, ובאופן טבעי מגדיל חלבונים ושומן. אחרי חדשיים שלושה כאלה, תשאל את השאלה שוב. המטרה של הורדת כמות הפחמימות היא ליצור תהליך קטוגני, שאמור לעזור לך ל"שרוף" יותר שומן, ודרך זה לרדת במשקל. כמובן זה תופס כל עוד אתה מקפיד על כמויות פחמימות קטנה. זה לא מתאים לכל אחד, אז תתחיל מזה, ונראה לאן זה מוביל אותך.אני מקווה שאתה מקבל ליווי מקצועי לתהליך שאתה עושה.

16/09/2018 | 01:55 | מאת: אלון

היי תודה על התשובה. עדיין אבל לא ענית לי על השאלה האם אני צריך להיות במצב קלוריות שלילי? או שגם אם אני אהיה במצב חיובי אני ארזה בגלל כמות הפחמימה הנמוכה? זאת השאלה העיקרית? תודה

17/09/2018 | 10:17 | מאת: שיווי משקל

עקרונית כדי לרדת במשקל, צריך להיות במאזן קלורי שלילי. אבל זה מה שהורדת הפחמימות דואגים לו. כלומר, מעצם זה שהורדת פחמימות, אתה בסוג של הרעבה שגורמת לגוף לשרוף יותר שומן ושריר, ולכן אמורה להיות ירידה במשקל, גם בלי חשבון קלורי . לכן לא עניתי לך, קודם, תתחיל בהורדת הפחמימות כפי שתכננת ורק אם אחרי 3 חדשים לא תראה שינוי, יהיה טעם לדבר על מאזן קלורי. ושוב, אני מקווה שאתה עושה את הניסויים האלה בליווי אשת מקצוע.

מנהל פורום הרזיה ללא דיאטה