חוסר אהבה עצמית עם השמנה במקביל

דיון מתוך פורום  הרזיה ללא דיאטה

10/06/2018 | 01:10 | מאת: היליא

שלום רב, האם חוסר אהבת מראה שמן בא יד ביד עם העובדה שאני הולכת ומשמינה? כלומר האם אפשרי בכללי ללמוד לאהוב את איך שאני נראית למרות שאני הולכת ומשמינה? אחרת אני שואלת את עצמי ,אז למה להיפטר בבעיית ההשמנה וללמוד למצוא דרכים לא להשמין.. תודה רבה

10/06/2018 | 16:25 | מאת: נדיה גרינשטיין כהן

האם במצב כזה, לא כדאי לעצור את העלייה במשקל? לאהוב את המראה שלך, זו עבודה סובייקטיבית שבאה יחד עם תחושה של בטחון עצמי במצב הקיים. למה ההשמנה מפריעה לך? אם היא לא מפריעה לך ביום יום או בתפקוד, ואינך מונעת מעצמך דבר בגלל ההשמנה, אז לשמור על הקיים זו בהחלט אפשרות טובה. אבל את מתארת מצב אחר. שאם את כבר בעודף משקל, האם זה משנה אם את עולה? האם זה משנה לך שאת עולה? זה לא שחור לבן. או בעודף משקל או רזה. אני חושבת שמאד נכון יהיה למצוא דרך לעצור את העלייה במשקל בשלב ראשון, ואז לחשוב. כי מה שחשוב זה איכות החיים שלך במקום שאת נמצאת עכשיו. ויש הרבה אפשרויות לעצור עלייה במשקל, עם חופש באכילה. ובזה אני יכולה לעזור לך. אם תרצי, את מוזמנת ליצור קשר לפגישת הכרות ללא התחייבות או תשלום לדבר על האפשרויות העומדות בפנייך. [email protected]

11/06/2018 | 04:35 | מאת: היליא

אני מבינה שאת אומרת שאהבה עצמית זה סובייקטבי,אבל א-שמעתי שהרבה אומרים שעד שלא לומדים או מתחילים לאהוב את איך שנראים אי אפשר להתחיל להתרפא מאכילה לא נכונה. וב-אם לאהוב את עצמי זה סובייקטיבי ,כלומר אפשר ללמד לאהוב את עצמי גם כשאני שמנה ממש, עם בעיית האכילה,אז למה לי להיפטר מבעיית האכילה וההשמנה,אם לא בגלל שזה הגיוני לא לאהוב את איך שנראים כשמשמינים? תודה!

11/06/2018 | 12:13 | מאת: נדיה גרינשטיין כהן

יש הבדל בין לאהוב את עצמך כמו שאת, לבין להשלים עם המקום שאת נמצאת בו. כדי לפתור בעיית אכילה והשמנה, צריך קודם לקבל שזה המקום שאת נמצאת בו. הטיפול התזונתי מתמקד בבניית מערכת יחסים חדשה עם אוכל, והרגלי תזונה, שמבוססים , על מצב הקיים. לא העתידי. כלומר, ללמוד לאכול לפי רעב ושובע, לבדוק מה הבעייה באכילה, תוך כדי שמירת המשקל הקיים. למה? כי אם עושים עבודה לירידה במשקל, אין התמודדות עם הבעייה שהביאה אותך עד כאן. ואז, במקום לעסוק בשינויים מהותיים בהרגלי האכילה, עוסקים בירידה במשקל. ועיסוק בירידה במשקל לא מלמד אותך שום דבר על מה שקורה עכשיו ואיך לשמר את ההישגים. כי בתהליך ,הירידה במשקל היא תוצאת לוואי, שלא ברור מראש מתי היא תהיה, ולא מטרה. כך, שלקבל את המצב הקיים, ולעבוד ממנו הוא התחלת התהליך. שוב, זה לא אומר לאהוב את עצמך, אלא לעבוד מהמקום שאת נמצאת בו היום, בהווה.

15/06/2018 | 03:47 | מאת: היליא

תודה רבה על מה שכתבת לי, זה גרם לי לחשוב טיפה אחרת על המצב שלי. מה שממש לא מובן לי עדיין ואשמח לקצת הכוונה כי זה לופ מחשבתי שלא נגמר :אם אומרים שהשומן לא אמור להשפיע על מצב החיים וצריך ללמוד לאהוב את עצמי איתו ולעשות דברים שאוהבים, אז למה מלכתחילה לבוא ולטפל בבעיה שמשמינים אם אמורים להמשיך לחיות את החיים גם עם ההשמנה ?כל מקום שאני רואה ושומעת,מלמדים כל הזמן ללמוד לקבל את עצמי ,ולהפריד בין שומן לדברים שאוהבים לעשות בחיים,אז אם זה לא שהשומן שיתקע את החיים והוא מהווה בעיה אז למה מלתחילה תיווצר בעיה עם ההשמנה?כלומר, מה המניע ללכת לעזרה או טיפול אם לא השומן או עצם העבודה שמשמינים וזה הורס את החיים במידה כזו או אחרת כי לא נוח לקנות בגדים או לעשות דברים שאוהבים? אז ההפרדה שמנסים לעשות בין ההשמנה ובעיות האוכל יחד עם זה שצריך ללמוד עדיין לא לעצור את החיים במידה כזו או אחרת בגלל זה היא לא שגוייה ולא הגיונית מלכתחילה?

17/06/2018 | 10:28 | מאת: נדיה גרינשטיין כהן

האם את מצליחה להפריד בין ההשמנה למה שקורה לך בחיים? לא משנה מה אומרים, מה קורה לך? הטיפול מתעסק אך ורק בך. ולא במה שכולם אומרים. אין נכון או לא נכון, צריך למצוא את מה שמתאים לך. ולכן את בלופ מחשבתי. כי כרגע את עסוקה ב"מה שצריך" לפי אחרים ולא במה שאת צריכה בשבילך. טיפול יעזור לך למצוא את מה שאת צריכה, איך מתאים לך לאכול, האם את יכולה להפריד בין השמנה לחיים ועוד. ומהמקום שאת נמצאת בו, הטיפול עובד. אם ההשמנה לא מפריעה לך, אז באמת אין צורך בטיפול. אבל לפי השאלות שלך, את מאד עסוקה בכך ומחפשת פתרון למעגל המחשבתי הבלתי פוסק והטורדני בנושא. לכן, טיפול יכול לעזור לך קודם כל "לצמצם" את המחשבות ומכאן להמשיך הלאה.

18/06/2018 | 04:08 | מאת: היליא

אתייעץ ואשאל דבר אחרון אם זה בסדר: אני מנסה להגיע לתשובה האם עצם העובדה שאני מלקה את עצמי על העובדה שאני משמינה ולא אוהבת את מה שאני רואה במראה,זה מקום התחלתי שאני לא צריכה לשנותו כדי לשפר את המצב ?זאת אומרת האם זה נכון או לא:שכדי להתחיל טיפול לשינוי אני צריכה קודם לקבל עצמי כמו שאני עכשיו ומכאן אפשר להתחיל להתקדם לטיפול או בטיפול? (שזה מה שמבלבל אותי,כי הרי אם "טוב לי" אז למה שאתחיל טיפול מלכתחילה....שזה מה ששמעתי שהמון יועצים וסוגי טיפול אומרים שצריך לעשות ) תודה

21/06/2018 | 10:00 | מאת: נדיה גרינשטיין כהן

טיפול יעזור לך לצמצם ו/או להוריד הלקאה עצמית. למה? כי אם תעבדי איתי למשל, בשלב ראשון אלמד אותך לאכול מבלי לעלות במשקל.את לא מכירה את האפשרות הזו. כי מבחינתך או שאת משמינה בגלל בעיית או אכילה או שאת יורדת כי את בדיאטה. אבל לשמור על משקל וללמוד לאכול הכל? את זה אוכל ללמד אותך. כמובן שמדובר בתהליך בו אלמד את דרך החשיבה שלך ומה הגורמים להלקאה עצמית בעקבות התזונה שלך. טיפול מתעסק בדיוק בשאלה שאת שואלת, וזו נקודת התחלה מצויינת. גם אם את לא מקבלת את המצב הקיים, טיפול יכול לעזור לך עם המחשבות והאמונות לגבי אוכל והשמנה ועוד. אם היית שלמה עם עצמך, היית צריכה טיפול? [email protected]

מנהל פורום הרזיה ללא דיאטה