האם מכורים לאוכל זה באמת אמת או שקר

דיון מתוך פורום  הרזיה ללא דיאטה

25/05/2018 | 04:37 | מאת: אורן

שלום רב, אשמח לדעת האם יש דבר כזה באמת להיות מכורים לאוכל ? אם זה נכון או לא ולמה? תודה

25/05/2018 | 10:10 | מאת: נדיה גרינשטיין כהן

איך אפשר להיות מכור לאוכל כשאוכל הוא הבסיס לחיים ולתפקוד שלנו? כשמדברים על מכורים לאוכל מתכוונים לאנשים שלא שולטים בכמות הסוכר שהם אוכלים או בכמות האוכל שהם אוכלים. מדובר על התנהגות שמאד דומה להתמכרויות אחרות. כלומר, שצריך הרבה אוכל בשביל להרגיע איזה שהוא צורך רגשי כזה או אחר ומכאן באה ההשוואה. ברוב המקרים, מהנסיון שלי בקליניקה, אנשים מגדירים את עצמם כמכורים לסוכר או לאוכל כאשר: הם לא אוכלים מאוזן, כלומר חסר להם אב מזון משמעותי בתזונה,מה שגורם להם להרגיש צורך ב"לחפש" אוכל כל הזמן. אנשים שמתמודדים עם רגש מסויים, נניח כעס או תסכול, דרך אכילה של כמות גדולה של אוכל. בטיפול בהתמכרויות מוציאים את החומר הממכר מהחיים ולומדים לא להיכנע לדחף להשתמש בסם. אבל אוכל אי אפשר להוציא מהחיים. במצבי קיצון, כשמתרגלים לאכול כמויות גדולות של פחמימות/סוכר, המח משחרר חומר מרגיע, ומכאן ההשוואה להתמכרות. אבל לדעתי, אין שום דבר ממכר באוכל. בהתנהגות אכילה , בהחלט יש קווים מאד דומים להתמכרות, ושינוי הרגלי אכילה במצב כזה, גם מדמה בתחושות ובקושי לשינוי - גמילה.

מנהל פורום הרזיה ללא דיאטה