אכילה רגשית כשלא רעבים שאלה

דיון מתוך פורום  הרזיה ללא דיאטה

29/04/2018 | 15:54 | מאת: חלי

שלום רב, האם כל אכילה שלא נובעת מרעב נחשבת אכילה רגשית? תודה

30/04/2018 | 10:16 | מאת: נדיה גרינשטיין כהן

ממש לא. לפעמים מתחשק משהו וזה לא רגשי. אכילה רגשית מתייחסת למצב בו את אוכלת כדי "לפתור" קשיים רגשיים. נניח הרגיזו אותך, ואת לא יודעת מה לעשות עם הרגש ולכן את אוכלת כדי לא להרגיש. משתמשים במונח אכילה רגשית יותר מדי בקלות. כשיש קושי רגשי שמווסת על ידי אכילה, אז אפשר לדבר על אכילה רגשית.

06/05/2018 | 03:22 | מאת: חלי

תודה על התשובה! אז איך באמת אפשר לדעת לפני שאני הולכת לאכול שזה נורמלי האכילה או לא?איך אני יודעת שעכשיו זו אכילה שמשמינה אותי לעומת אכילה שהיא סתם כי בא לי משהוא? תודה רבה:)

06/05/2018 | 16:25 | מאת: נדיה גרינשטיין כהן

נשמע שהשאלה שלך מתייחס לעלייה במשקל, ולמה זה קורה. השאלה שלך "נופלת" קצת על מיתוסים. למשל המחשבה שיש אוכל משמין ויש אוכל שלא. למשל שאכילה רגשית משמינה בהכרח ואכילה רגילה לא.... נשמע שיש לנו עבודה לעשות. בגדול, אם השאלה היא למה את עולה במשקל, והאם הסיבה היא אכילה רגשית, זה משהו שצריך לבדוק אותו ביחד. יש אנשים שעולים במשקל, כי הם אוכלים אחרת ממה שהיו רגילים, וזה לא בהכרח קשור לאכילה רגשית. אם את חושבת שיש לך אכילה רגשית או מעוניינת לברר, את מוזמנת ליצור איתנו קשר ולהגיע לפגישה ללא תשלום או התחייבות כדי שביחד נשמע את הסיפור ונראה מה הצרכים שלך. אשמח לשמוע ממך. [email protected]

06/05/2018 | 23:51 | מאת: חלי

התבלבלתי. אם לא כל אכילה סתם לחשק כשאני לא רעבה היא רגשית או כזו שאני צריכה לפתור לא באוכל,איך אני יודעת מתי זה סתם לכיף ומתי זה מתוך רגש?

07/05/2018 | 15:13 | מאת: נדיה גרינשטיין כהן

בצורה פשטנית: אם מתחשק לך נניח מתוק, שוקולד. אז זה חשק פשוט . אם את אוכלת שוקולד כי מישהו הרגיז אותך, ואת נרגעת עם אוכל- זה רגשי.

מנהל פורום הרזיה ללא דיאטה