השמנה לא מתוכננת לתקופה

דיון מתוך פורום  הרזיה ללא דיאטה

24/04/2018 | 02:57 | מאת: נילי

האם על פי שיטת הנון דיאט זה נורמלי שיש תקופות של השמנה בחיים? נגיד שטסים לחול?

24/04/2018 | 08:10 | מאת: נדיה גרינשטיין כהן

השמנה היא תהליך שלוקח זמן. טיסה לחול של כמה זמן? אם מדובר בזמן קצר, אז אולי לא מדובר בהשמנה אלא בתנודות משקל פיזיולוגיות נורמליות. אני לא חושבת שגישת נון דיאט גורמת להשמנה. לפעמים, יש עלייה במשקל בתחילת התהליך, כשיוצאים ממעגל הדיאטות. אבל "תקופות " של השמנה לא אמורות להיות. בכמה עלית במשקל שאת מגדירה את זה כהשמנה? האם תוכלי לפרט קצת יותר?

25/04/2018 | 00:28 | מאת: ממשיכה

אם אני נוסעת לחול ויש מטעמים חדשים לא מוכרים ,האם זה נורמלי להעלות במשקל בתקופה של כמה ימים עד שבועיים?

26/04/2018 | 08:16 | מאת: נדיה גרינשטיין כהן

בגישת נון דיאט אוכלים הכל. אין אוכל אסור ואין אוכל מותר. כך שגם אם יש מטעמים חדשים ולא מוכרים, ואת עוצרת בשובע, לא צריכה להיות עלייה במשקל. המשקל לא משתנה תוך כמה ימים. אם את רואה שינוי במשקל בטווח של 2 ק"ג, זו לא עלייה במשקל. זה שינוי פיזיולוגי שקורה כל הזמן בלי קשר למה שאת אוכלת. הגוף מווסת את עצמו בגלל תהליכים פיזיולוגיים דרך נוזלים. כך שעלייה או שינוי של משקל בטווח של 2 ק"ג, הוא לא עלייה במשקל אלא התייצבות של משקל. דוגמא טובה לכך הוא המחזור. לפני מחזור בגלל שינויים הורמוניים אפשר לראות במשקל עלייה של עד 2 ק"ג שמגיע משינויי בויסות הנוזלים בגוף, וזה לא קשור לאכילה.

27/04/2018 | 02:37 | מאת: נילי

הבנתי,אז בעצם כשאומרים שטסים לחול ושם ברור שמשמינים זה שיח של דיאטות ולא הגיוני שיקרה בנון דיאט? תודה!

27/04/2018 | 09:36 | מאת: נדיה גרינשטיין כהן

זה לא הגיוני פיזיולוגית. זה שיח דיאטות. כדי להשמין צריך להתמיד באכילת יתר, או בולמוסים לאורך זמן.

מנהל פורום הרזיה ללא דיאטה