סיבה להשמנה שאלה......

דיון מתוך פורום  הרזיה ללא דיאטה

19/01/2018 | 03:27 | מאת: לידור

שלום, אפשר להשמין והמון רק בגלל איסורים של דיאטות או רק בגלל אכילה רגשית שלא קשורה לאכול?

19/01/2018 | 09:51 | מאת: נדיה גרינשטיין כהן

אפשר להשמין גם בגלל איסורים של דיאטות וגם בגלל אכילה רגשית שלא קשורה לרעב. דיאטות שמלמדות מה "אסור" גורמות לצורך עז במזונות ה"אסורים" ומכניסות אנשים למעגל של תחושות אשמה כלפי אוכל ואכילה. ואין באמת דבר כזה אוכל "אסור", כך ש98% מהמקרים אחרי דיאטה, משמינים חזרה, יותר מנקודת ההתחלה. אכילה רגשית, שגורמת להשמנה, תלויה בכמויות האוכל שנאכלות בגלל סיבות רגשיות, ובתדירות שזה קורה. ודיאטות בהחלט יכולות לגרום לאכילה רגשית שגורמת להשמנה.

מנהל פורום הרזיה ללא דיאטה