מתי שהגוף משמין על פי הארוחות

דיון מתוך פורום  הרזיה ללא דיאטה

10/01/2018 | 00:22 | מאת: יהונתן

שלום רב, חושב לי לדעת אם זה אפשרי בכלל:אם יוצא שמדי פעם אני אוכל מעבר לשובע,ממקום נורמלי אני חושב לחלוטין של אכילה,האם זה אומר שעד הפעם הבאה שאני אוכל תיהיה השמנה אפילו אם היא הקטנה ביותר ממש אפילו נגיד 0.0001 גרם? כלומר כל מה שאוכלים מעבר לשובע או רובו לפחות,נכון לאותה הארוחה הגוף בונה עם זה שומן?וככה משמינים טיפונת ממש יותר ממה שהיינו לפני ששקלנו בארוחה? זה הגיוני? תודה

10/01/2018 | 17:27 | מאת: נדיה גרינשטיין כהן

השמנה היא תהליך שדורש התמדה וזמן. כלומר, גם אם אוכלים פעם אחת מעבר לשובע, לא משמינים. לגוף יש הרבה מה לעשות ולעבוד עם מה שאנחנו נותנים לו. שומן הוא אב מזון שהגוף מפרק כל הזמן. נכון שהוא גם נאגר ברקמות השומן, אבל כדי להשמין, ולעלות במשקל, ולהיות בעודף משקל, צריך לאכול מעבר לשובע לאורך זמן ובהתמדה. השאלה שלך לא "עובדת" פיזיולוגית כי הגוף שלנו לא בנוי רק משומן ולא מגיב רק לשומן.

12/01/2018 | 00:24 | מאת: יהונתן

זאת אומרת שגם אחרי אכילה אחת לא משמינים כשאוכלים מעבר לשובע באיכלה הזאת. כלומר שומן נכנס לתאים (אפילו אם לא רואים השמנה ועודף משקל),אבל היפותטית רק כשאוכלים כמה פעמים מעבר לשובע במהלך היום? -האם זה גם אומר תיאורתית שאם אוכלים בדיוק לפי שובע ורעב במהלך היום אפשר להגיד ששומן לא נכנס לתאים בכלל אלא רק יוצא ממנו? תודה רבה

12/01/2018 | 10:22 | מאת: נדיה גרינשטיין כהן

כך ששומן, חשוב שייכנס לתאים וחשוב לנו להשתמש בו. אם אוכלים לפי שובע ורעב, אומר שלא משמינים ולא נמצאים בעודף משקל. פיזיולוגית, שומן נכנס ויוצא מתאי השומן כל הזמן. למה יש לך פחד משומן? בלי שומן בגוף אין חיים. יש לשומן המון תפקידים בגוף והרקמה של השומן מאד פעילה, בעיקר בזמן מנוחה.

מנהל פורום הרזיה ללא דיאטה