2 שאלות על פחמימות תודה מראש

דיון מתוך פורום  הרזיה ללא דיאטה

28/12/2017 | 17:50 | מאת: מרים

שאלה על פחמימות: האם וכמה זה נכון וצריך להתעקש על זה שהארוחה תיהיה מורכבת מכמה שפחות פחמימות פשוטות כדי שהסוכר לא יעלה ויירד מהר בגוף ואז אני אהיה רעבה פחות מהר יחסית אם הייתי אוכלת פחמימה מורכבת? והאם זה גם נכון שרצוי לשלב תמיד חלבון כי עודף פחמימות בארוחה (מעל 300 קלוריות בערך-ככה לפחות רוב הפריטים של הדיאטות אומרים),יגרום לעידוד אגירת שומן? תודה

29/12/2017 | 09:35 | מאת: נדיה גרינשטיין כהן

1. תאכלי איזה סוג פחמימות שאת רוצה. אלא אם את לפני תחרות ספורט משמעותית ואז התוצאות של התחרות באותו הרגע יכולות להיות מושפעות מאכילת פחמימות פשוטות . ארוחה ואוכל בכלל לא בנויה ממרכיב תזונתי אחד בלבד. כך שאם את נשארת רעבה אחרי ארוחה זה סימן שלא אכלת מספיק, ולא בגלל שהיו בה פחמימות פשוטות. 2.ארוחה מאוזנת בנוייה מפחמימות חלבונים ושומן. כך שבאופן טבעי כשאוכלים מכל מרכיב בצלחת אוכלים כמות מסויימת מכל חלק. אני לא סופרת קלוריות כי אין לזה משמעות. קלוריות לא מספרות על האיכות התזונתית של הארוחה והמרכיבים שלה. ומה שגורם לעידוד אגירת שומן, היא אכילת יתר, מעבר לשובע , לאורך זמן והתמדה מכל סוגי האוכל, ובכל סוג ארוחה.

מנהל פורום הרזיה ללא דיאטה